Vrhunska prirodna vina predstavljena u Zagrebu

U sklopu ZWGW Warm up-a u restoranu Vinodol predstavili su se vinarije La Castellada i Svetlik Grace.

Nicolo Bensa_Ivi Svetlik_Edvard Svetlik [800x600]Vinari Nicolo Bensa, vlasnik vinarije La Castellada i slovenski poduzetnički par Ivi i Edvard Svetlik, vlasnici vinarije Grace na sinoćnjem druženju u zagrebačkom restoranu Vinodol predstavili su svoja ponajbolja vina. Ovi proizvođači prirodnih vina u sklopu tjedana prirodnih vina u Vinodolu, a uoči Zagreb Wine Gourmet Weekenda na kojem će izlagati, impresionirali su sve okupljene iznimnom kvalitetom i osobnošću svojih vina.

U restoranu Vinodol u tijeku su dani prirodnih vina koji u sklopu ZWGW Warm up programa traju do samog festivala. U sklopu akcije, mogu se kušati prirodna vina renomiranih slovenskih i talijanskih vinara na čaše po promotivnim cijenama.Prirodna vina u Vinodolu [800x600]

Uz vina Grace iz Vipavske doline i La Castellada iz talijanskog Collia, boje te talijanske pokrajine branila su i vrhunska vina Benjamina Zidaricha i Darija Prinčića. Prilikom ovog predstavljanja jedan od najuspješnijih slovenskih poduzetnika, a unazad trinaest godina i vinar, Edvard Svetlik rekao je kako njemu i ženi uzgoj grožđa i priprema vina predstavljaju izuzetno osobno zadovoljstvo i ispunjenje. ‘Svoja vina stvaramo na potpuno prirodan način – u skladu s potrebama okoliša, u skladu sa zahtjevima sorte te u skladu s odrednicama vinarske godine’, rekao je Edvard Svetlik.

Predstavljena vina moći će se kušati 19. i 20. travnja u prostoru Gliptoteke HAZU na drugom po redu Zagreb Wine Gourmet Weekendu.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.