Vrijeme je za Aperitivo!

Arcotel Allegra Zagreb  poziva na Aperitivo, uživanje i opuštanje nakon napornog radnog dana u izvrsnim pićima i slasnim zalogajčićima u hotelskom Joe’s baru

Aperitivo je nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru, sat, dva magičnog vremena opuštanja u divnim okusima.

Zamišljen je kao drinks&food after work druženje, a uz kupljeno alkoholno piće, finger food je besplatan. Barmen Mandarić, dobro poznat po fantastičnim koktelima, pripremio je specijalna pića i koktele, dok je za finger food zadužen chef Ivan Simončić.

“Smatram da je Aperitivo koncept idealan za naš bar jer osim široke ponude pića, gosti mogu konzumirati i raznovrsne delicije u obliku finger fooda. Osim izvrsnih vina, pjenušca, gin tonica i ostalih miješanih pića, moja preporuka kod odabira pića je svakako Negroni, talijanski aperitivni koktel iz 1919. godine, koji je zaštitni znak talijanskog aperitiva,” rekao je Ivan Mandarić.

Za goste su  pripremili posebne kartice za prikupljanje pečata. Uz jedno kupljeno alkoholno piće, svaki gost dobije pečat, a s prikupljenih 10 pečata, sljedeće piće je gratis.

Sir s dinjom, pizzete, ukusne hladne slate, slatki zalogajčići te rezano voće u kombinaciji s omiljenim pićima opustit će vas i pripremiti za ukusnu večeru. Naša preporuka – restoran Radiccio poznat po vrhunskoj kvaliteti svoje kuhinje i gurmanskim užicima.

Recept za NEGRONI

30 ml Broker’s džina

30 ml Martini Rosso

30 ml Camparija

Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče

Priprema: promiješajte žlicom i procijedite u tumbler čašu, poslužite s kockom leda, bez slamke

 

PR: Lollipop