Wine Jam Zagreb

Što je zapravo Wine Jam? Recimo, nešto kao jam session vinara.

Definicija jam sessiona po Wikipediji je: glazbeni događaj, proces ili aktivnost gdje glazbenici improviziraju bez prethodne pripreme ili dogovora. Jam session glazbenici često koriste za razvoj novih materijala, tražeći prikladnu mjeru ili jednostavno kao razlog društvenog okupljanja i zajedničke zabave i usavršavanja.

Zašto onda vinari ne bi mogli jam-ati? To je ono što se u osnovi skriva iza prvog urbanog vinskog okupljanja. Prvo, izbor mjesta: Hole In One Gastropub (Vlaška 42, Zagreb) jedinstveno je mjesto koje spaja vrhunski gastro užitak s clubbingom, što će se vidjeti iz programa. A da vino ne mora prije svega biti skup doživljaj, uvjerit ćete se i sami.

Ulaz će biti 75kn, a povratna kaucija za čašu 25kn. I zabava može početi…

Deset odabranih vinskih podruma iz Hrvatske (Adžić, Bibich, Galić, Roxanich, Trapan, Rossi) i Srbije učinit će čaroliju da vam svijet izgleda ljepše tokom izložbe i degustacije vina od 14-20h. Od 20-02h kreće After party s promotivnim cijenama vina na butelje koje ste imali prilike probati tokom dana. Da stvar bude bolja, cijelo će nas vrijeme pratiti DJ Jogarde (Freilauf) i krckanje vinila. Sutradan od 11-15h je Hangover brunch, jer će nam svima biti neophodno okrepljenje poslije toliko fantastičnih vina kojima teško da ćete odoljeti da ih bar ne probate, a poneko i popijete….

Ova manifestacija nazvana je Wine Jam kako bi okupila neke nove ljude kojima treba približiti vino. Nažalost, većina vinskih događaja okuplja stalno jednu te istu publiku, a mi želimo upravo te nove ljude…

Ovdje želimo okupiti nove eno-entuzijaste sa željom da otkriju svijet vina, bez obzira na geografsko porijeklo, cijenu, broj generacija koje proizvode vino u nekoj vinariji… Sve to ovdje nije važno. Dok svi govore o sparivanju vina i hrane, redoslijedu konzumacije bijelih, rosé, crvenih i pjenušavih vina,  mi ovdje promoviramo jedan novi vinski koncept – sparivanje vina s dragim ljudima!

U stvari, što je poruka Wine Jama? Vino je jednostavno, i dijeli se prije svega na ona koja vam se sviđaju i ona koja vam se ne sviđaju. Ona koja zavolite stvaraju posebnu čaroliju. To je ona čarolija koja vam izmami osmijeh na lice. A poslije toga je sve zabava, koju ćemo još dugo prepričavati negdje uz neku drugu čašu vina…

Vino je zapravo katalizator međuljudskih odnosa!

TKO?
Organizatori: Pleasure Seekers Croatia + Wine Jam Beograd = WINE JAM ZAGREB
Sudionici: 10 vinskih kuća iz Hrvatske i Srbije

KADA I GDJE?
12.10.2013. subota
Mjesto radnje: Hole In One Gastropub, Vlaška 42, Zagreb
Vrijeme trajanja izložbe i degustacija: 14-20h
After party: 20-02h
Hangover brunch: 13.10.2013. nedjelja, 11- 15h

ZAŠTO?
Wine Jam je drugačiji, opušten, svjež i inovativan u komunikaciji i prezentaciji, a kvaliteta sadržaja je na prvom mjestu – vino igra glavnu ulogu. Wine Jam pozicionira vino kao životni stil šireg kruga urbane populacije.
Wine Jam je progresivan, živi i komunicira sa svojom publikom i raste zajedno sa njom.

DETALJI
Ulaznica: 75,00 Kn
Kotizacija za čašu: 25,00 Kn

WEB
wine-jam.com
pleasure-seekers-croatia.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.