Wow kolačići i rosé pjenušci za Dan žena

2. Pink Day donosi 8. ožujka mnoštvo zanimljivih radionica i okrugli stol ‘Mediji i vino’

U susret 2. Međunarodnom festivalu ružičastih vina, popularnom Pink Dayu, Udruga Women on Wine najavljuje brojne zanimljive radionice i predavanja koje očekuju sve posjetitelje u Muzeju Mimara, 8. ožujka, na Dan žena, od 11 do 20 sati.

Poznata hrvatska slastičarka, virtuoz kad su u pitanju kolačići i slatki zalogaji, Petra Jelenić prošle je godine osmislila posebni WOW kolačić kojeg će u subotu zajedno s Martinom Tomac sljubiti s pjenušavim ružičastim vinom na radionici ‘Kolačići i pjenušac’. Ništa manje zanimljiva neće biti niti radionica ‘Pink Side of Austria’, na kojoj će se predstaviti proizvođači rosé vina iz susjedne Austrije – Stefanie Lobner, Premium Estates of Austria & Vivat fina vina.

Po običaju, Pink Day organizira i okrugle stolove na kojima se obrađuju aktualne teme pa će se tako u subotu na jednom mjesto pronaći najpoznatiji hrvatski wine&gastro novinari i bloggeri koji će progovoriti na temu ‘Mediji i vino’. Za okrugli stol će sjesti i diskutirati o eno-gastro sceni: Damir Fabijanić (Iće&Piće), Ivo Kozarčanin (24sata), Mila Batnica (Gastro.hr), Rene Bakalović (Jutarnji list), Vito Andrić (Večernji list), Zlatko Gall (Slobodna Dalmacija), Nenad Trifunović (Vinopija.hr), Lada Radin (Taste of Croatia) i Domagoj Jakopović Ribafish, a diskusiju će voditi Morana Zibar i Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women on Wine.

P. R.