WOW, Time i chef Slogar

‘Poštovani novinari, molim napišite, moje prezime je Slogar, a ne Šlogar’ – tim je riječima chef Robert najavio predstavljanje svojih kulinarskih vještina u restoranu Time, istinskom osvježenju zagrebačke ugostiteljske scene. Njegovo smo prezime zapamtili, a ostat će u sjećanju i jela koja smo ovom prigodom mogli kušati.

3-Robert Slogar-janjeći kotlet na carpacciu od patlidžana i crumble od graškaDruženje s medijima organizirala je udruga Women On Wine (WOW) na čijem je čelu agilna novinarka i ljubiteljica dobre kapljice Sanja Muzaferija.

5-Rose St. HeelsZa dobrodošlicu ponuđen je Rosé St. Heels 2013 (od plavca malog s Dingača), tipično žensko vino, koje rado ali potajno piju i muškarci. Uz to vino možete se ljubiti, a možete ga i sljubiti npr. s carpacciom od tunjevine i govedine, koji su se topili u ustima, što je za predjelo prezentirao chef Robert Slogar.

Nastavak je slijedio uz rižoto s lavandom (čiju je aromatičnost vješto obuzdao), uz srednje pečen pačji filet. Ovo jelo već je tražilo prelazak na drugo vino, koje je došlo iz iste vinske kuće, ali iz istarskih vinograda Radovani. Mala  Nevina St. Hills 2012 neobična je kupaža malvazije i chardonnaya, koju bi na slijepom kušanju teško prepoznali i neki vinski znalci.

Uz Nevinu lakše se prešlo na, također srednje pečen, janjeći kotlet, koji je bio na zavidnoj gastronomskoj ali i dizajnerskoj razini, uz carpaccio od patlidžana i crumble od graška.

Ugodno iznenađenje na kraju došlo je u vidu deserta od jagoda sa sladoledom od soje začinjenog bosiljkom.

4-Rižoto lavanda i pačji filetRestoran & bar Time nalazi se u Petrinjskoj 7, a vodi ga Davor Djačić, nastojeći ga profilirati kao ugodno mjesto za druženje uz ugodnu čašicu pića i dobar zalogaj. Kuhinja je koncipirana poprilično internacionalno: na menuju su pretežito rižota, tjestenine, bifteci, razni odresci i jela iz woka, a angažiranje Roberta Slogara svakako će pridonijeti novim gastro iznenađenjima.

Obogaćivanju ponude pridonose i gastro eventi poput Tjedna izraelske kuhinje, koji se u restoranu Time održava od 12. do 17. svibnja.

Mustafa Topčagić

Foto: Alis Pečarić Marić