ZABAVNO I VATRENO NA IVANJSKOM KRIJESU U KARLOVCU

Zabavno i vatreno bilo je na Ivanjskom krijesu, toj omiljenoj i tradicionalnoj turističkoj manifestaciji grada Karlovca, koja je na obale Kupe privukla desetak tisuća znatiželjnih posjetitelja.

Program je otpočeo još za dana revijalnim nogometnim utakmicama dvaju suprotstavljenih tabora Banije i Gaze, a nastavio se uvijek dinamičnim i atraktivnim potezanjem užeta na sredini Kupskog mosta. I dok su Gažani odnijeli pobjedu s 3:1 u nogometu, Banijanci su slavili s 2:1 u vrlo napetom i izjednačenom natjecanju u potezanju užeta.

Do paljenja krijesova šetače su zabavljali ulični zabavljači i žongleri s vatrom, izazvavši posebno zanimanje najmlađih te proširivši vatrenu atmosferu ulicama Karlovca.

krijes 2

A da je pozitivno rivalstvo između gradskih četvrti Gaze i Banije, koje tradicionalno sudjeluju u organizaciji ove manifestacije, danas ipak preraslo u prijateljsko suparništvo uz puno dobre zabave, potvrdila su ne samo natjecanja, već i središnji događaj večeri – paljenje velikih ivanjskih krijesova na obalama Kupe, te spektakularni vatromet koji je izmamio ovacije i pljesak brojne publike.

Zabava se nastavila ulicama Karlovca, uz prigodnu ponudu i glazbene programe, a proširila se i na prekrasni perivoj karlovačkog Šanca u kojemu je po prvi put zaživjela glavna koncertna pozornica Ivanjskoga krijesa. Brojni posjetitelji uživali su u ugodnom ambijentu na travi Šanca u koncertu kultnog banda Songkillers koji su održali odličan koncert te nazdravili Karlovačkim pivom. Ni oni ni poseban gost večeri Nikola Marjanović nisu krili oduševljenje ovim prostorom i posebnim ambijentom karlovačkog perivoja.

I dok je publika uživala na koncertu, na obalama Kupe dugo u noć tinjali su još krijesovi upaljeni za vatreni pozdrav ljetu, potvrđujući da grad na četiri rijeke ima još puno potencijala koje može iskoristiti, a sam Ivanjski krijes da sustavnim planiranjem doista može prerasti u pravi festival vatre koji će dodatno pozicionirati Karlovac na turističkoj karti Hrvatske.

 

I stoga dođite u Karlovac – Vidimo se na Ivanjskom krijesu 2017. godine!

PR