Zagreb Coffee & Chocofest: Dječji dan

Ljubav prema čokoladi i kavi nema granica! Potvrđuje to broj i dob posjetitelja Zagreb Coffee&Chocofesta. Ona je doslovce od kolijevke i 8 mjeseci (i manje) do 88 godina, koliko ima vitalna gđa Tamara Vučetić, koja je samo zbog Festivala stigla iz Splita u Zagreb i proglasila ga „Čoko tsunamijem“! Inače pronašli smo i posjetitelje iz Japana, Kine, SAD, Španjolske i drugih zemalja!

Premještaj Zagreb Coffee&Chocofesta u prostor HDLU-a, na Trg žrtava fašizma, pun je pogodak! Tomu svjedoče i velike gužve koje su se jučer iznenada stvarale ispred „Doma kave i čokolade“ ali nisu dugo trajale. Jer ljubav prema ovim dvjema namirnicama opravdava slatko iščekivanje zbog egzotičnih čokolada i kava iz Hrvatske i cijeloga svijeta, koje većina još nikada nije probala! Zagreb Coffee&Chocofest otvoren je od 10-21, a ulaz je slobodan! Bogati program Festivala pogledajte na: www.zagreb-coffee-chocofest.com

U subotu, 8. veljače, na programu su prezentacije o tradicionalnim načinima pripreme kave; cooking show međunarodne slastičarske zvijezde Dragice Lukin iz Umaga koja radi fondue od sira i čokolade, te fritule sa čokoladom i tartufima; slastičarnica Šarlota predstavlja čokoladne šarlotice, a „Choco pastu“ kuhaju bloggeri Jedozovni duo. Očekuju vas i degustacije organskih kava i čajeva, a poznati francuski barist, Francuz Anthony Calvaz iz Cafes Richarda demonstrira Latte Arta – ukrašavanja kava. Večer završava ili počinje? koncertom Africa, Coffee&Choco Sensations Ismaila Balde Commi iz Senegala & djembe grupe Silaba iz Zagreba i choco salsa showom plesnog studija Bailatino.

Nedjelja je tradicionalni Dječji dan koji djeci garantira umazane prstiće i musava usta! Mak teatar izvodi Čarobnu-choco radionicu, a u dječjoj gastro radionici izrađuju se figuricw od ticino mase za ukrašavanje kolača i u kojoj mogu sudjelovati djeca po prijavi. Poslijepodne je radionica „Za nju i njega“ Gastro.hr portala u kojoj kuhaju Jadrana Ćurković & Dino Bebić. O „Kavi i čokoladi – za i protiv“ govorit će Branimir Dolibašić, nutricionist s portala Ordinacija.hr. Potom će Mak teatar upriličiti predstavu „Čarobni Choco Show“ s najboljim polaznicima jutarnje radionice, da bi večer počela degustacijom koktela od kave francuskog bariste Anthony Calvaza iz Cafes Richarda. Pogledajte i ART program Zagreb Coffee & Chocofesta! Karen Eland umjetnica iz SAD uživo slika kavom i čokoladom; a albanski umjetnik Saimir Strati izrađuje mozaik od različitih zrna kave!

Opširnije na: www.zagreb-coffee-chocofest.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.