Zagreb Coffee & Chocofest

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Bez kava i čokolade ne možemo više zamisliti život. Sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave! Na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Kava kokteliAtrakcije Festivala bit će i svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Njezina forma Coffee art je sofisticirana tehnika slikanja vodom i espressom kojom pre-slikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka sa bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.). Na Festivalu će se predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika. 2006. godine šokirao je svijet umjetnosti svojim gigantskim mozaikom Leonarda da Vincija koji je napravio koristeći umjetne nokte. 500,000 komada noktiju i 24 dana bilo je dovoljno da Strati dobije svog prvog Guinnessa. Za mozaik pod nazivom „Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava“ u kojem 5 likova predstavlja 5 kontinenata koristio je milijun zrna kave. Mozaik je imao promjer 25m2 i težinu od 140 kg. Saimir Strati će na Festivalu uživo predstaviti proces nastajanja mozaika koje će raditi od različitih vrsta zrna kave.

Bit će organizirana i tradicionalna humanitarna akcija Festivala, a ambiciozniji sladokusci i kavoljupci moći će se okušati u zabavnim nagradnim igrama te učiti u radionicama vrhunskih barista i majstora čokolade. Festival u subotu 8. veljače ostaje otvoren do ponoći pod nazivom ‘Groznica subotnje Coffee & Choco večeri’! A kakav bi to Festival bio bez prave gatare: sretnicima  će sudbinu iz šalice proricati i naša profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će svima koji budu imali hrabrosti priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti … Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i okuplja manje i srednje proizvođača iz Hrvatske, Slovenije i Rusije.

Opširnije na: www.zagreb-coffee-chocofest.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.