Zagreb: Više od milijun noćenja do rujna

Prema zadnjim podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo je 630.285 turista, koji su ostvarili 1.077.930 noćenja.

U usporedbi s istim periodom prošle godine, to predstavlja porast od 15% u dolascima te 13% u noćenjima. Najviše gostiju došlo je iz: Njemačke, SAD-a, Italije te Velike Britanije, ali posebno raduje što su se među prvih 10 našli i gosti iz Španjolske, Japana i Južne Koreje. Inače, u rujnu je u Zagrebu bilo 15% više gostiju koji su ostvarili 12% više noćenja – što u brojkama sveukupno iznosi 97.847 posjetitelja i 160.251 noćenje.

Uz porast dolazaka i noćenja, podsjećamo da je Grad Zagreb nedavno osvojio srebrnu plaketu i posebnu međunarodnu nagradu za izvrsnost uređenja parkovnog kompleksa Lenucijeva potkova na natjecanju Zlatni cvijet Europe 2013., u konkurenciji 2.400 gradova. Riječ je o nagradi za hortikulturno uređenja grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana i projekte zaštite okoliša koju udjeljuje Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz (AEFP).

I. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.