ZAGREBAČKI ADVENT KROZ VIŠE OD 300 FOTOGRAFIJA SUGRAĐANA

Prošlogodišnji Advent Zagreb održao se pod sloganom „Osjetite svjetlost“, a sadržaj Adventa bio je prilagođen epidemiološkim mjerama uz naglasak na odgovorno ponašanje i virtualne aktivnosti. Kako bi se prilagodila novonastalim okolnostima, Turistička zajednica grada Zagreba je osmislila kampanju #SvjetlostAdventa te je tijekom njenog trajanja, od 6. prosinca 2020. do 6. siječnja 2021. godine, pozvala svoje sugrađane, ali i sve one koji vole Zagreb, da se uključe i postanu dijelom zagrebačke božićne bajke. Tako su svi zainteresirani svoje adventske fotografije mogli poslati putem društvene mreže Facebook: https://www.facebook.com/visitzagreb, uz korištenje hashtagova #SvjetlostAdventa i #AdventLights.

„Advent Zagreb organizirali smo u doista posebnim okolnostima te nas raduje da smo u mjesec dana trajanja naše interaktivne kampanje primili više od 300 prekrasnih fotografija. Po njenom završetku, kreirali smo i poseban  #ZagrebLoop, odnosno video koji sadrži adventske fotografije pristigle iz svih dijelova Zagreba i Hrvatske. Doseg od više od 230.000 ljudi te 240.000 impresija rezultati su kampanje kroz koju je Zagreb svoju adventsku čaroliju podijelio sa svima onima koji ga nose u srcu. Naš #ZagrebLoop se može pogledati na službenoj adventskoj stranici TZGZ-a: www.adventzagreb.hr.“, izjavila je direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld te nastavila: „Projektom #SvjetlostAdventa, nastojali smo potaknuti naše sugrađane da se uključe te na taj način daju svoj jedinstven doprinos Adventu. Pozitivne emocije te osjećaj zajedništva koji ga je obilježio, najljepši su poklon Zagrebu i od srca zahvaljujem svima koji su se uključili u kampanju te na taj način pridonijeli izvanrednom, ali isto tako i posebno emotivnom Adventu.“

Nakon izazovne 2020. godine, a uz mnogo nade i optimizma, očekujemo kako će se višestruko nagrađivani zagrebački Advent ove godine vratiti u svom punom sjaju te nas sve skupa ponovno povezati.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA