Zdravko Tomšić: Dalmatinska zagora u Vinodolu

Priznati chef Zdravko Tomšić iz renomiranog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana, već treću godinu za redom gostuje u zagrebačkom restoranu Vinodol te priprema poseban menu koji će oduševiti sve goste.

Ove godine chef Zdravko Tomšić zajedno sa chefovima Marijom Čepekom i Mićom Tolićem, koji su u ovom slučaju njegovi dobri domaćini, u Vinodolu 10. i 11. ožujka priprema jelovnik u šest slijedova koji je inspiriran Dalmatinskom zagorom. Večeru će otvoriti simpatičan zalogaj privlačnog naziva ‘Privari guzicu’ i soparnik koji je jedan od najvećih specijaliteta Zagore, točnije Poljičke Republike, a svoje korijene vuče iz Male Azije. Zatim će uslijediti zalučena pura s pečenicom, spuži na imotski te žablji kraci pohani na maslu. Simfoniju okusa nastavit će dimljena jegulja s kremom od raštike i mladim kozjim sirom te cetinska pastrva s krustom od badema i šufiganim koromačem. Kulminacija večeri bit će zeleni kapurali od ‘džigerice’ i svinjska kračica te jezik iz rasola s kremom od krumpira, kupusom u vučenom tijestu i umaku od arambašića. Šećer uvijek dolazi na kraju pa će ljubitelji slatkog moći kušati imotski rafiol s džemom vrgoračkih jagoda.

Cijena posebnog jelovnika koji će se služiti 10. ožujka za večeru te 11. ožujka za ručak i večeru iznosi 255 kuna. Kroz odabir vina uz šest slijedova, goste će voditi enologinja Josipa Andrijanić.

IMC