ZeGeVege festival

U petak, 6. rujna 2013. od 9 do 21 sat i u subotu, 7. rujna 2013. od 9 do 17 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se 6. ZeGeVege festival održivog življenja, u sklopu poznatog međunarodnog festivala Veganmanija.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj cijenjen je i prepoznatljiv po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, proizvodi koji nisu testirani na životinjama i proizvodi prijateljski prema okolišu, a posvećen je zdravom i održivom življenju te dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Ovogodišnji ZeGeVege festival rekordan je jer će se na njemu predstaviti više od 70 izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. Bit će prisutni i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative. Obroke od namirnica biljnog podrijetla nudit će dva restorana, a treba istaknuti ukusne burgere od konoplje i primamljiv veganski kebab njemačkog izlagača. Novost je i dodatni program iza pozornice koji će se sastojati od radionica kuhanja, prezentacija, kratkih predavanja, video projekcija i sličnih edukativnih sadržaja.

Posjetiteljima će biti posebno zanimljiva tombola s mnoštvom vrijednih i atraktivnih nagrada, štand s eko voćnim sokovima i veganskim pivom, a podijelit će se i 20.000 edukativnih brošura. U ponudi ZeGeVege festivala bit će i biljna hrana za pse i mačke, besplatni kozmetički tretmani, brojne degustacije, ekološke inovacije, dječji kutak s eko programom i druge zanimljivosti.

Za veseo i raznovrstan program na pozornici pobrinut će se više od 30 izvođača najrazličitijih glazbenih stilova, plesnih točaka i radionica, od Kikića, Dine Jelusića preko Bojana Jambrošića, Carle Belovari, grupe Radio Luksemburg do Picksiebnera, IFEEL-a, Kandžije, plesne grupe Atomic Dance Factory i mnogih drugih.

Prijatelji životinja pozivaju sve da ne propuste odličnu ZeGeVege atmosferu te da, uz raznovrsnu ponudu na štandovima i tijekom 20-satnog glazbeno-scenskoga programa, dobiju korisne informacije o održivom načinu življenja i usput se dobro zabave.

Potporu ovogodišnjem ZeGeVege festivalu dali su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Ministarstvo poljoprivrede, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za zdravstvo i branitelje, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Turistička zajednica grada Zagreba.

Opširnije na: www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.