Zlatna košarica: dm najbolji trgovac, Labud najbolji proizvođač

Drogerijski lanac dm odnio je glavnu nagradu za najboljeg trgovca u Hrvatskoj u 2016. godini, dok je zagrebački proizvođač Labud iz sastava Meteor grupe proglašen za najboljeg proizvođača

 U organizaciji magazina Ja TRGOVAC sinoć su na svečanosti održanoj u hotelu Westin u Zagrebu dodijeljene nagrade Zlatna košarica. Riječ je o priznanjima koja prepoznaju najbolja ostvarenja u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje u 2016. godini u kategorijama Trgovac godine, Proizvođač godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Tehnološki dobavljač godine, Mali trgovac godine te Proizvod godine.

Drogerijski lanac dm-drogerie markt proglašen je za najboljeg trgovca u 2016. godini, a uz to je ponio i nagradu za društveno odgovornu kompaniju godine. Zagrebački Labud dobio je laskavo priznanje za najboljeg proizvođača u prošloj godini, dok je u kategoriji tehnološkog dobavljača pobjednik riječka tvrtka Login. Drugu godinu zaredom za najboljeg malog trgovca u Hrvatskoj proglašen je Tehno – ron iz Zagreba, a proizvod godine je jabukovača Stari lisac iz portfelja Heinekena Hrvatska.

Najbolja ostvarenja u prošloj godini odabrao je stručni žiri sastavljen od 14 članova koji dolaze iz vodećih agencija za istraživanje tržišta (GfK, Hendal, Ipsos, Nielsen, Valicon), konzultantsko-revizorskih kuća (Deloitte, PwC), Ekonomskog instituta Zagreb, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC.

“Ukupno 34 prijave zaprimili smo za šest kategorija u kojima se nagrada dodjeljuje, što je na razini prethodne godine. Želim čestitati svim prijavljenima za nagradu Zlatna košarica 2017 koji su uložili veliki trud kako bi u svojoj prijavi obrazložili zašto smatraju da su u pojedinoj kategoriji zaslužili ponijeti najviše priznanje. Takve koncizne i sadržajne prijave našem su žiriju uistinu olakšale posao. Posebno čestitam svim pobjednicima kategorija, a svima ostalima želim više uspjeha na idućoj nagradi Zlatna košarica”, izjavio je glavni urednik magazina i portala Ja TRGOVAC, Goran Pavlović.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2016. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unaprjeđenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te uz sponzorsku podršku Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i tvrtki TOMRA Systems, Hrvatski Telekom, Cargo partner, Badel 1862, Hyundai, Bauerfeind i B1 Plakati.ž

PR: Ja trgovac

Fotografija: Rene Karaman