Zlatna medalja za sir obitelji Vidas

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji se održao protekli tjedan, OPG Vidas iz Novalje je u snažnoj konkurenciji osvojilo veliku zlatnu medalju u kategoriji tvrdih ovčjih sireva.

Tvrdi ovčji sir koji specifičan miris i okus zahvaljuje aromatičnim biljakama paškog kamenjara razgalio je nepca stručnog žirija i zasluženo osvojio epitet najboljeg u svojoj kategoriji. Ovčji sir je okusna esencija otoka Paga i pokazuje kako područje Novalje ima odlične pretpostavke za razvoj ruralnog i gastro turizma, u kojem smjeru se sve više i brendira.

Sir obitelji VidasNa zajedničkom štandu predstavila se i Županijska komora Otočac s proizvođačima autohtonih proizvoda Ličko-senjske županije među kojima je sudjelovao i Krunoslav Vidas, vlasnik OPG-a Vidas. Njegova se obitelj ovčarstvom bavi još od daleke 1887. godine i po tome je jedna od najstarijih ovčarskih obitelji na otoku Pagu.

OPG-u Vidas ovo je četvrto sudjelovanje na novosadskom sajmu, a i prijašnjih se godina na Pag vraćao s nagradama – 2010. njegov je sir dobio nagradu Šampion, 2012. godine osvojio je zlato, a prošle godine  godine broncu. Ovogodišnja zlatna medalja potvrda je kontinuiranog rada na kvaliteti njegovih proizvoda. Iako je tehnologija proizvodnje napredovala, Vidas vjeruje kako je tajna kvalitete u tradicionalnom načinu proizvodnje, predzrenja i zrenja (starenja) mlijeka i sira.

Za zaštitu kvalitete paškog sira Vidas se bori i kao aktivni član udruge proizvođača paškog sira.

Libra