Zlatni ćevap osvojio Valpovački kotlić

Zagrebački Bundek okupio je brojne posjetitelje koji su uživali u roštiljanju, koncertima i brojnim zabavnim aktivnostima. Deset ekipa iz različitih dijelova Hrvatske natjecalo se za titulu najboljeg roštilj majstora, a glavnu nagradu i prestižni trofej ‘Zlatni ćevap’ osvojila je ekipa Željka Turalije – Valpovački kotlić.

Za nagradu Zlatni ćevap u finalu su se borili timovi: Mladi kuhar Valentina Šubelja iz Križevaca, Allegri Istriani Zorane Turković iz Umaga, Školarci Zlatana Zuhrića Zuhre i Los Chupacabros Tvrtka Kračuna iz Zagreba, Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Berekini Mladena Šarea iz Zadra, Hot stuff Ivane Orlovčić s Krka, Udruga osoba s invaliditetom sv. Bartolomej Josipa Blaževića iz Knina te Esekerski ćevap Ante Dozana iz Osijeka.

DSC_2956

DSC_2946Kvalitetu PIK-ovih proizvoda potvrdila je svojim dolaskom i nutricionistica Sanja Ćosić iz Definicije hrane. ‘Uz malo truda, znanja i mašte te naravno kvalitetno meso, roštilj može biti vrhunsko gastronomsko i nutricionistički opravdano te uvijek zabavno – preukusno iskustvo’, dodala je.

Osim vrhunskih mesnih delicija PIK kvalitete, posjetitelje je na Bundek privukao i bogat glazbeni program. Plesalo se i pjevalo uz koncert grupe 1. april i Bosutskih bećara te gostovanje Miroslava Škore i Ivana Zaka.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju odvijalo se pod generalnim pokroviteljstvom PIK-a, a o pobjednicima je i ovaj put odlučivao gastro žiri na čelu sa chefom Brankom Ognjenovićem te Almom Čatlakom i Gojkom Dragićem. Za dobro raspoloženje bio je zadužen voditelj događanja Frano Ridjan.

Tekst: PIK

Photo by: Rene Karaman  , više fotografija na : www.r-press.eu