Zlatni dan graševine u Belju

U društvu brojnih uzvanika i ljubitelja graševine u Starom podrumu Vina Belje u Kneževim Vinogradima održan prvi je prvi Zlatni dan graševine, posebno posvećen najvažnijoj vinskoj sorti u Hrvatskoj i onoj po čijoj kvaliteti je sve više prepoznata Baranja i jedna od najvećih ali i najsuvremenijih vinarija u Hrvatskoj – vinarija Vina Belje.

Događaj su uveličali svjetski priznati vinski znalci Steven Spurrier, jedan od najvećih i najpoznatijih vinskih autora i kritičara u svijetu, i Tony Hodges, zaljubljenik u Hrvatsku i kreator projekta Vina Croatia Vina Mosaica, najvažnijeg projekta za brendiranje vinske Hrvatske te kreator brenda Vina Belje princ hrvatskoga Podunavlja.

Uz degustacije biranih beljskih graševina te izvrsno sljubljivanje s baranjskim specijalitetima u predivnom ambijentu rustikalnog Starog podruma Vina Belje, predstavljen je Vinski dvor Princa hrvatskoga Podunavlja, kluba ljubitelja Vina Belje. Tu će se okupljati istinski ljubitelje vina i aktivno sudjelovati u promociji graševine.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.