Zvijezda Food Networka u Istri

Donal Skehan, zvijezda Food Networka, TV kanala posvećenog gastronomiji, prošlog je tjedna posjetio Istru.

Donal upravo snima drugu sezonu svog putopisnog seri­jala ‘Pratite Donala…’ u kojem gledatelje upoznaje s kulinarskim delicijama mjesta koje posjeti. Ovog puta Donal putuje Europom. Njegove su destinacije Budimpešta, Krakow, Lisabon, Amsterdam, Istanbul, San Sebastian, Stockholm, Puglia u Italiji  i Istra.

Ulogu domaćina u Istri imao je Goran Zgrablić, jedan od osnivača projekta Taste of Croatia. Upoznao je Donala s chefom Davidom Skokom, a  snimali su ribarenje i pripremu ribe koju su ulovili. Donal se družio i s Marinom Gaši u njezinu restoranu u Novigradu i učio kako se sprema crni rižot. Uz ribolov i kuhanje, ekipu je istarskim šumama u uspješnu potragu za tartufima vodila Danijela Puh. Nije izostala ni dobra kapljica, jer je Donal uživao u istarskoj malvaziji.

Zadnji dan snimanja proveli su u masliniku Gorana Zgrablića kod Medulina, gdje se na otvorenom pod maslinama kuhao žgvacet i mijesili se fuži. Snimanje je trajalo do zalaska sunca.

Ljepote i bogatstvo okusa Istre gledatelji diljem svijeta će na Food Networku moći gleda­ti početkom iduće godine. Bit će to još jedno lijepo predstavljanje Hrvatske na svjetskoj razini.

Donal je osim na Food Networku, iznimno aktivan na svom gastro blogu i youtube kana­lu gdje predstavlja recepte. Bavi se fotografijom, a najdraži motiv mu je naravno hrana.

T. L.