Zvijezda slavi 105 godina!

Bez majoneze nema sendviča, a bez margarina prhkih kolača – na današnji dan 1916. godine osnovana je Prva tvornica ulja, današnja Zvijezda

Zvijezda ove godine u rujnu slavi 105. godina svog prvog proizvoda –suncokretovog ulja –od kojeg  je uz podršku vjernih potrošača, kroz godine razvijen cijeli portfelj proizvoda vrhunske kvalitete – od majoneze bez koje sendvič ne možemo ni zamisliti, stolnog za slatke prhke kolače pa sve do Marga.

-Puno toga promijenilo se otkako je na suncokretovom ulju iz Zvijezde pripremljen prvi obiteljski ručak, no okupljanje uz dobru hranu i društvo i dalje je važan dio naše svakodnevice. Drago nam je da i nakon 105 godina Zvijezda i dalje uspijeva pratiti svoje potrošače bez obzira u kojem se smjeru mijenjaju njihove potrebe i što kvalitetan i moderan proizvod dobrog okusa nikad neće izaći iz mode – rekla je Jasna Pulić direktorica marketinga i razvoja Zvijezde, dodajći kako rad s brendovima koji su tržišni lideri pruža kontinuiranu mogućnost da razvijaš, kreiraš, inoviraš i educiraš.

Poduprta vrijednostima koje su temeljene na tradiciji, izvrsnosti i inovativnosti, nekadašnja Prva tvornica ulja, a današnja Zvijezda, od samih je početaka postavljala standarde u svom proizvodnom segmentu, predstavljajući 1916. godine domaćem tržištu ulje, zatim 1956.  margarin i već 1959. prvu majonezu. Svi ti proizvodi, iza kojih stoji dugogodišnja tradicija, već su godinama prepoznati kao prvi izbor potrošača u svojim kategorijama, što potvrđuju i istraživanja BrandScorea.

Čak i nakon 105 godina, Zvijezda ne prestaje diktirati trendove.  Tako je ove godine, u suradnji s PIK Vrbovcem, predstavljena prva hrvatska linija plant based proizvoda – Planet of plants.

Inovacija i odgovor na potrebe naših potrošača utkani su u povijest Zvijezde. Drago nam je da potrošači to prepoznaju i što nam dobri rezultati otvaraju vrata za partnerstva koja imamo s Udrugom Zagreb za sindrom Down i Udrugom slijepih Zagreb te ćemo u tom smjeru i nastaviti vraćati svoj doprinos zajednici,nastavila je svoju izjavu Jasna Pulić.

Osim uvođenja novih proizvoda pod Zvijezdinim brendom, poput delikates majoneze s dodatkom tamnog piva koja je bila traženi proizvod na policama ovog ljeta, i namaza Butissimo koji je predstavljen prošle godine, Zvijezda je ove godine razvila cijelu novu liniju proizvoda, u suradnji s PIK Vrbovcem – Planet ofplants – koja predstavlja prvu hrvatsku inovativnu plant based liniju od sedam proizvoda od kojih niti jedan ne sadržava jaja, gluten i soju, a zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance, kao i za fleksitarijance.

Komunikacijski laboratorij