Aurea Fest

Vino je spremno, s nestrpljenjem čekamo početak Aurea festa 2018. godine!

U prekrasnom ambijentu gotovo osam stoljeća starog podruma Kutjeva d.d. sinoć su napunjene i etiketirane butelje ovogodišnjeg službenog vina Aurea festa.

Josip Vitez, direktor vinarstva i vinogradarstva Kutjeva d.d., glavnog sponzora Aurea festa, istaknuo je da su za sudionike i goste od 30. kolovoza do 2. rujna osigurali 1.000 butelja vrhunske graševine berbe 2017. godine te 300 butelja crnog pinota.

Direktor Aurea festa Ivan Bunjevac zahvalio je Kutjevu d.d. što dugi niz godina prati požeški festival te najavio da će tijekom četiri dana u Požegi biti niz vrlo kvalitetnih programa i popratnih sadržaja, sve ono što najznačajnija kulturna manifestacija na području Požeško-slavonske županije ima i što želi pokazati gostima.

Generalni pokrovitelj i suorganizator Aurea festa je Grad Požega, a evo kako je festival najavio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

– Slavonija prpošna, gizdava i bogata, čeka jesen i sve ono što su Slavonka i Slavonac radili cijelu godinu. Zato vas pozivamo da uživate u svim blagodatima ove zemlje -, rekao je gradonačelnik dodavši da smatra kako će u četiri dana Aurea festa biti za svakog ponešto u glazbenom programu, ne zaboravljajući tradiciju – narodne nošnje i tamburašku glazbu.

Tvrtka Kutjevo d.d. aktivno se želi uključiti u promicanje Zlatne doline te poručiti da ovaj kraj može nuditi nešto što malogdje u Hrvatskoj ima. Potvrdio je to i poznati hrvatski gastronomad Rene Bakalović.

– Treba vratiti ugled graševini, po količinama najznačajnijoj hrvatskoj bijeloj sorti, jer su se najveći autoriteti svijeta složili da nigdje nema toliko raznolike graševine kao u Hrvatskoj. Još uvijek se podcjenjuje graševina, pa ju je istarska malvazija preskočila u marketinškom smislu. Kutjevo d.d. je najveći hrvatski vinski izvoznik, a sada treba pokazati i važnost graševine -, rekao je Rene Bakalović.

Nakon punjenja festivalskog vina najavljen je i bogati program Aurea festa, koji su predstavili Silvija Podoljak, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga Aurea festa te Damjan Pirović, umjetnički direktor Aurea festa.

PR: Aurea fest