DARUJEMO 5 butelja Shiraz Kotar Superior 2012

U suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Maslina i vino (MasVin) iz Polače, 5 čitatelja darujemo s po 1 buteljom vina Shiraz Kotar Superior 2012.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu
U subjektu navedite: MDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog
Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite našu facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 9. kolovoza
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 10. kolovoza
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Shiraz Kotar Superior 2011Shiraz / Syrah
Vrhunsko vino, suho, ljubičasto rubin boje, 14,9% alkohola, prikladno je uz mesna jela i jela s roštilja, a poslužuje se na 16 – 18 °C.

Poljoprivredna zadruga Maslina i vino (MasVin) osnovana je 2006. godine s ciljem razvoja ruralnog razvoja prostora Ravnih kotara. Sjedište zadruge je u Polači. Cilj zadruge je proizvodnja vrhunskih proizvoda kroz maslinarstvo (stolne masline u različitim pripremama i ekstra djevičansko maslinovo ulje) i vinogradarstvo (vina vrhunske kvalitete) te proizvoda i ostalih prerađevina od smokava. Zadruga će omogućiti otkup proizvodnje maslina i maslinova ulja od drugih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, te plasman istih proizvoda pod zajedničkim imenom, uz posebno korištenje znanja i tehnika vrhunskih stručnjaka.

U 2007.godini posađeno je 1,5 ha vinograda sorte syrah, dok je u 2008. i 2009. posađeno 9 ha. Osnova proizvodnje kod crnih vina su crljenak kaštelanski, cabernet sauvignon, merlot, syrah, plavina i babić, a kod bijelih vina osnovni sortimenti su maraština, chardonnay, debit i muscato žuti. Planirana proizvodnja vina je cca. 60.000 butelja/godišnje.

Poseban je naglasak na vina iz ekološke proizvodnje u kategoriji kvalitetna/vrhunska.

Na nedavno održanom 5. Vinfestu Benkovac, ukupni šampion bio je Cabernet sauvignon 2012, a dosad najveće inozemno priznanje osvojeno je na Decanteru u Londonu gdje je Merlot berba 2011. proglašeno trećim najboljim u svijetu.

MasVin