Doživite nezaboravnu VIA VINO rosé večer na legendarnom imanju kurije

Proglašen eno gastronomskom zvijezdom, VIA VINO, omiljeni vinski festival Turističke zajednice Zagrebačke županije, u svojoj trećoj godini, posjetitelje vodi na nezaboravne lokacije uz jedinstven program koji povezuje vrhunska vina i pjenušce s glazbom, modom, umjetnošću i zabavom.

Druga večer VIA VINO festivala, počinje u subotu 30. rujna 2023. s početkom u 18:00 sati na bajkovitom imanju kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Kurija je jedan od najvrjednijih primjera graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske, a njene najpoznatije stanovnice, sestre Milka i Vilma Bedeković, svoj su život posvetile kulturi, umjetnosti i podučavanju drugih žena a VIA VINO ovu večer posvećuje njima.

U subotu 30. rujna očekuje nas legendarna večer s modnim potpisom

Jedan od naših najistaknutijih modnih dizajnera, Zoran Mrvoš, u sklopu VIA VINO festivala predstavit će bezvremenske modne komade svoje nove kolekcije. Posjetitelji će moći uživati u modnoj reviji pod zvijezdama s daškom tradicije ovog kraja. Jedinstvena je ovo suradnja s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije u kojoj kroz suvremenu modu oživljavamo bogato naslijeđe Turopolja.

Kulisa spektakularne večeri na otvorenom, najbolje je očuvana kurija koja s imanjem koje je okružuje najavljuje još jedno nezaboravno VIA VINO iskustvo, na čarobnoj lokaciji koju možda još niste imali prilike posjetiti.

U glazbeni dio programa uvesti će nas ansambl Jane,prepoznat ne samo po glasovnim mogućnostima već i istaknutim scenskim nastupom u stiliziranim kostimima inspiriranim tradicionalnom nošnjom Turopolja. Kako bi ova nezaboravna večer potrajala što dulje, moćan duo grupe Meritas preuzet će glazbenu pozornicu.

Vrhunska ružičasta vina i poznati pjenušci prate drugu večer festivala dok će kreativni zalogaji s potpisom Zagrebačke županije zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Pripremite se za nove doživljaje tradicionalnih okusa u večeri koja obećava nezaboravnu atmosferu, najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske.

Ulaz na VIA VINO je besplatan uz obaveznu prijavu putem e-maila viavino@visitzagrebcounty.hr. Konzumacija jela i pića naplaćuje se prema potrošnji.

„Zagrebačka županija prepoznata je vinska destinacija s vrhunskim i nagrađivanim vinima a u obliku VIA VINO festivala, svim našim posjetiteljima omogućili smo nezaboravan spoj vina, umjetnosti i kulture na vinskim cestama i zaštićenim lokalitetima naše županije. Povezali smo bogatu tradiciju, izvorne namirnice i suvremeni doživljaj destinacije u VIA VINO večeri na otvorenom koje treću godinu za redom nadmašuju sva naša očekivanja i privlače sve veći broj posjetitelja na omiljeni jesenski vinski festival!“ izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Listopad donosi nezaboravne VIA VINO večeri u vinarijama Zagrebačke županije

Već naredni tjedan, u petak 06. listopada 2023. VIA VINO festival seli se u Prigorje. Kraljevski vinski party s DJ Jurkijem održat će se u vinariji Puhelek-Purek, dobitnicima Decanterovog zlata za najbolji Sauvignon Blanc.

Velika završnica ovogodišnjeg VIA VINA, održat će se u subotu 14. listopada 2023. uz open-air koncert Filipa Rudana, na obroncima prve pjenušave vinske ceste u Hrvatskoj, u vinariji Dobra berba.

Kako je bilo na otvorenju festivala u čarobnoj Lugarnici Čardak uz Damira Kedžu? Pogledajte

O VIA VINO festivalu

VIA VINO festival je nagrađivana manifestacija Turističke zajednice Zagrebačke županije koja slavi kulturu, vino i ljepotu ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Proglašen najboljim kontinentalnim vinskim festivalom, bajkovite večeri vode posjetitelje na neistražene lokacije nudeći bogat program s naglaskom na autohtona jela i nagrađivana vina, u pratnji zabavnog programa. U trećoj godini održavanja, festival nudi nikad bogatiji program, od poznatih izvođača do modnih večeri.

Festival organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Najave događanja i više informacije potražite na službenim stranicama visitzagrebcounty.hr i viavino.hr te društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, Facebook-u i Instagram-u.

Turistička zajednica Zagrebačke županije