Drugo izdanje Vinograda s pogledom u vinariji Bolfan oduševilo posjetitelje

Drugo izdanje Vinograda s pogledom u organizaciji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije održano je u subotu, 17. lipnja 2023. u Bolfan Vinskom vrhu u Hrašćini, s ciljem uživanja u izvrsnim vinima zagorskih vinara, isprobavanja i kušanja vina s posebno osmišljenom gastro ponudom i to sve uz prekrasan pogled na zagorske brege.

Željka Karaman i župan Željko Kolar

Među okupljenim posjetiteljima bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je zahvalio domaćinu, vinariji Bolfan, na podršci u projektu. „Pokazali smo da je Zagorje destinacija doživljaja. Svi znamo da je Zagorje poznato po svojim prirodnim ljepotama, a oni posjetitelji koji su bili na ovom događanju, imali su priliku uvjeriti se da je Zagorje bogato vrhunskim vinima i bogatom gastro ponudom, rekao je župan Kolar. 

Svoja vina predstavilo je 13 zagorskih vinara: Vuglec Breg, Vinarija Petrač, Vinarija Sever, Vinarija Bodren, Vina Zdolc, Prekratić Vino, Vinarija Grozaj, Vinarija Kota, Kupilek, Vina Petrovečki, Bolfan Vinski Vrh, Vinarija Kopjar, Trgocentar.

Izuzetno smo zadovoljni ostvarenjem ovog projekta. Ovo nije samo vino i gastronomija, ovo je doživljaj koji privlači posjetitelje, a posebno one koji traže emociju. Ovime smo pokazali da razvijamo kvalitetan turistički proizvod, stvaramo novi motiv dolaska u destinaciju, kao i dodatnu vrijednost boravka gostiju koji se već nalaze u Zagorju“, rekla je viša stručna suradnica u Turističkoj zajednici KZŽ Martina Belina.

Događanje je okupilo dvjestotinjak posjetitelja, među kojima su bili načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Za potpuno sljubljivanje i uživanje pobrinuo se DJ Sasha Dervis te sponzor Jamnica.

Navedeni projekt od velikog je značaja za promociju destinacije Zagorje – bajka na dlanu kao urbane vinske regije, regije vrhunskih vina i vinara kroz promociju vinarija, gastro ponude, organizaciju evenata i edukacija.

Krapinsko Zagorska županija