Feravino u Bornsteinu

U poznatoj zagrebačkoj vinoteci prvi puta se kušao Virtuo dobiven od rajnskog rizlinga, a to je bila odlična prigoda da se paralelno kušaju vina istih sorti iz linije Dika i Miraz

Zagreb, 9. prosinca – Blagdansko vrijeme idealno je za pjenušava vina, a svoju je premijeru imao Virtuo, pjenušavo bijelo vino, brut, proizvedeno metodom vrenja u boci, dobiven od sorte rajnski rizling. U poznatoj zagrebačkoj vinoteci Bornstein okupilo se probrano društvo koje je osim u ovom elegantnom pjenušcu Feravina uživalo i u voćnoj, mekanoj i svježoj Mladoj frankovki 2016.

Večer se nastavila paralelnim kušanjem vina istih sorti nešto svježije linije Dika i snažnije Miraz. Tako se uz slavonske specijalitete uživalo u Dika graševini 2015. i Graševini Miraz 2015., potom u Dika merlotu 2015. i Merlotu Miraz 2012. Spomenimo i da je ovo posljednje najbolje ocijenjeno vino u svojoj kategoriji na nedavnom međunarodnom ocjenjivanju vina Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme u Bergamu.

Za kraj, poslužila se Frankovka Miraz 2012.,  lijepo, voćno vino u kojem dominira zrela višnja, a ugodna kiselina daje mu prekrasnu svježinu.

„Naša Dika graševina 2015. svježe je vino odležano u inoksu, dok je kod Graševine Miraz 2015. grožđe kasnije brano, zrelije je, drugačija je njega u podrumu, a vino dulje odležava u boci i kasnije izlazi na tržište. Harmonično, meko i pitko vino Dika Merlot 2015. kraće je odležavalo u barrique bačvama, dok je puni i snažni Merlot Miraz 2012., dulje odležavao u drvetu. Priču smo zaokružili s Frankovkom Miraz 2012., sortom koja u našem vinogorju daje odlične rezultate“, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog vinarije Feravino.

„Kada sam kušao ova vina, rekao sam – idemo radit. Rezultat toga je i ovo naše druženje uz odlična vina iz linije Dika i Miraz, koja se od sada nalaze i u ponudi naše vinoteke“, rekao je Ivan Srpek, vlasnik zagrebačke vinoteke Bornstein.

PR: Lollipop

Fotografija: Julio Frangen