Graševini Agris brončana medalja u Londonu

IWC – najutjecajnije svjetsko natjecanje

Graševina Agris iz 2016. godine osvojila je bročanu medalju na ovogodišnjem izdanju International Wine Challenge u Londonu, jednom od najutjecajnijih svjetskih vinskih natjecanja.

Ovo je prvi put da vinarija Agris sudjeluje na nekom međunaradnom ocjenjivanju pa je stručna ekipa u vinariji  jako zadovoljna rezultatom.

Kad ugledni i stručni ocjenjivači IWC-a prepoznaju kvalitetu naše graševine i dodjele joj visoke ocjene, šalju nam poruku da smo na dobrom putu i pomažu nam da ustrajemo u poslu kojeg radimo. Svakoj mladoj vinariji to je više nego potrebno jer svi su počeci teški, unatoč dobrim rezultatima koje postižemo na tržištu,  domaćim i međunarodnim natjecanjima.“, izjavila je Jadranka Lešić, vlasnica Agrisa povodom objave rezultata u Londonu.

Osim srebra iz Londona, u Agrisu su proteklih tjedana proslavili tri medalje s festivala „Dubrovnik FestiWine“, dvije s „Dionizijane“ u Splitu i zagrebačkih „Vina iz davnina“ i jednu s ovogodišnje Vinistre. Na uglednim domaćim natjecanjima srebrnim i brončanim diplomama nagrađene su malvazije i graševine iz prošle berbe kao i škrlet i malvazija iz berbe 2017., pa Agris trenutno nema vina koje nije nagrađeno na nekom od natjecanja.

 „Svaku Agris butelju proizvodimo s ljubavlju i pažnjom uz uvjerenje da je vino puno više od fermentiranog soka grožđa. Želimo da naša vina postanu centar novih prijateljstava i neizostavni dio gurmanskih užitaka. U godinama koje su pred nama, želimo se razvijati, povećavati ponudu i na jednom mjestu predstaviti čim veći broj autohtonih hrvatskih sorti, po fer cijenama, kako bi svijetu pokazali s kakvim sve bogatstvom Hrvatska raspolaže.“, kaže Jadranka Lešić.

Spoj gastronomije i vina od posebnog je interesa stručnjaka okupljenih oko projekta Agris, pa ne čudi da su ova vina prepoznali vodeći hotelijeri i restorateri širom Hrvatske.

PR: Agris vita