Jakopić Pušipel Classic 2019 vino modernog karaktera

Stigli su duži i ljepši ljepši dani, a osunčani balkoni i terase pozivaju na uživanje u laganim ručkovima uz čašu ukusnog, svježeg i mineralnog vina. Upravo takvo vino, stvoreno za uživanje u toplim danima, stiže iz međimurske vinarije Jakopić

Jakopić Pušipel Classic 2019 je lijepo dozrelo vino, dominantnih mirisa zrelog voća i pokošenog sijena. Mirisni doživljaj upotpunjuje herbalna nota povezana s citrusima, poglavito grejpom. Ovo je vino izuzetno harmonično, omjer kiseline i šećera je vrlo izbalansiran što mu daje izuzetnu pitkost. Bogatog je tijela koliko mu to sortnost dozvoljava, trajnog je okusa i intenzivnog općeg dojma u ustima. Zbog sočnog i modernog karaktera, Jakopić Pušipel Classic 2019 može se sljubiti sa širokom paletom jela kao što su teletina ili gljive izraženije strukture i aromatike s trgancima u umaku od soka ananasa, mente, bijelog papra, kopra i maslaca s par kapi maslinovog ulja sorte frantoio, julienne paprike i tikvice s roštilja. Također se izvrsno slaže s jelima punije strukture, bogate aromatike te uz priloge u kojima je zastupljena tendencija slatkoće, srednjeg tijela. Odličan je partner i jelima od bijelog mesa, rižotima i tjesteninama s umacima na bazi sira.

Kvalitetu i sklad njegovih prethodnika naravno, stilski drugačijih  Jakopić Pušipel Prestige i.b.b. 2015 i Jakopić Pušipel Classic 2016, prepoznali je i stručnjaci za ocjenjivanje vina Decanter World Wine Awards inagradila ih zlatnom i srebrnom medaljom.

Branimir Jakopić, vlasnik vinarije Jakopić, zajedno s drugim međimurskim vinarima, već dugi niz godina radi na brendiranju ove dragocjene sorte Međimurja:

„Cijela priča oko pušipela je jako ozbiljna, mi smo u suradnji sa županijom i fakultetom zasadili poseban vinograd gdje ćemo proizvesti nove sadnice, klonsku selekciju, koja je zastićena i patentirana za tu sortu. Sljedeće što planiramo je osmisliti i času za tu sortu te pronaći kvasac koji ćemo fermentirati za našu sortu. Tako bismo dobili na ujednačenosti i kreirali priču  koja je 100% iz Međimurja – od proizvodnje sadnice do završne točke, a to je fermentacija.“

Vinarska tradicija obitelji Jakopić započela je davne 1908. godine, a danas proizvodi široku paletu vina koju karakterizira skladan spoj okusa. Njihova vina predstavljaju kombinaciju bogate tradicije i inovativnosti koja im osigurava uspjeh kod hrvatskih i inozemnih ljubitelja vina. Osim vinarije, obitelj Jakopić posjeduje i restoran Terbotz koji je sa svojom vrhunskom gastronomijom i najljepšom kontinentalnom terasom u Hrvatskoj, pravo mjesto za upijanje proljetnog sunca i uživanje u prekrasnom Međimurju.

Više informacija na: https://vina-jakopic.hr/

Light komunikacije