Konferencija vrhunskih vinskih znalaca -sommeliera -WINE VIP EVENT

U Splitu u hotelu Park 18.svibnja, Dantes i Ricerca Mercato vrlo uspješno organizirali Konferencija vrhunskih vinskih znalaca – sommeliera

Konferencija je pobudila vrlo veliki interes i prisustvovalo je više od 200 gostiju a imala za cilj okupiti ugostiteljsku struku (restaurante, hotele, Wine barove….njihove vlasnike, direktore, managere i ostale)  i predavanjem pobuditi svijest o važnosti podizanja i unapređivanja kvalitete ponude i usluge. Ulaz je bio besplatan uz obaveznu unaprijed prijavu obrascem zbog ograničenog broja gostiju.

Govornici su bili profesionalni vinski znalci-sommelieri a među kojima su bili Mario Meštrović i Krešimir Mikinac a koji su nam pričali o sommelierstvu i osnovama zvanja i znanja sommelierstva zatim Siniša Lasan i Roko Bekavac sa temom o vinskim kartama s nazivom teme Vinska karta od A do Ž.

Poseban gost bio je austrijski sommelier zbog čega je ovaj event imao i međunarodni predznak- Suvad Zlatić Suwi pobjenik sommelierstva Austrije od 2014-2017, Ambasador Champagne 2015/2016, i dimplomirani Wine i Sake Sommelier. Gost govornik imao je izvrsnu temu: Prodaja srcem i razumom – Retorika i govor tijela kao tajno oružje u prodaji. Slobodno možemo reći da je pobrao simpatije mnogobrojnih gostiju, partnera i suorganizatora. A događaj možemo biti slobodni kao organizator opisati i prenijeti rečenicom jednog od gostiju: …onaj tko je bio pričat će a onaj tko nije došao – žalit će.

Ovaj vrlo vrijedan događaj organizirao je Dantes – Ricerca Mercatouz potporu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u suorganizaciji TZ Splitsko dalmatinske županije i Splistko dalmatinsku županiju.

Event dodatno smo obogatili Finalom prvenstva Dalmacije u sommelierstvu u organizaciji Hrvatskog Sommelier kluba a gdje je u finalnom natjecanju Siniša Lasan proglašen najboljim sommelierom Dalmacije. U finalu je odmjerio snage sa mladim vrlo perspektivnim kolegama sommelierima iz dubrovačke Nautice i šibenskog Pelegrinija, Markom Šramom i Branimirom Vukšićem koji su natjecanje završili kao drugi, odnosno treći.

Svim gostima smo se na poseban način zahvalili zajedno sa našim suorganizatorima i partnerima projekta sa vrlo bogatim poklon vrećicama sa vinima, čokoladicama, vodom, tartufima, pekmezićima, sokićima, kravatama, cigarama, maslinovim uljem …..

Dali smo si truda i hvala svima. Dalmacija zaslužuje najbolje priče a ovo je prva lijepa priča koju smo ispričali a zajedno ćemo sa prelijepom Dalmacijom pričati jođš puno ovako posebnih priča.

PR: Ricerca Mercato