Lepršavo i osvježavajuće vino koje priziva ljeto

PREDSTAVLJEN AGRIS ŠKRLET 2017.

„Ovakva vina su budućnost. Lepršava, mlada i pristupačna!“, kazao je chef Marin Medak na sinoćnjem predstavljanju Agris Škrleta 2017. u restoranu Rougemarin City. Tom prilikom kreirao je popratni jelovnik koji je bio lagan s dosta povrtnih nota koje su se odlično nadovezale na škrlet, ali i na ostale sorte koje Agris vinificira, a to su malvazija i graševina.

Uz Agris škrlet 2017. tako je poslužena domaća focaccia s kremom od boba, moždinom i klicama češnjaka. Uslijedio je pareni bakalar s kremom od tamarinda i kombinacijom klica. Povrtne note koje su odisale laganom proljetnom svježinom zaokružila je terina od povrća, emulzija od limuna i maslinovog ulja u kombinaciji s korijanderom i svježom lisnatom salatom. Agris graševina 2016. poslužena je uz gavune pržene s limunom i komoračem, a ovaj mediteranski finger food dopunjen je salsom od tomatillosa. Jagode u čokoladi sa coulisom od paprene mente su pak odlično išle uz Agris malvaziju 2017. koja je također premjerno predstavljena na ovom događanju koje je organizirano u suradnji s udrugom Women on Wine. Članice su Agris škrlet 2017. odmah prozvale pravim „ženskim“ vinom jer je lagano i baršunasto s naglašenim cvjetnim i voćnim notama, a njegova ga lepršavost čini idealnim za ljetne večeri koje nam slijede.

Obitelj Lešić, vlasnici vinarije Agris, tom su prilikom izrazili zadovoljstvo i dvama značajnim priznanjima s velikih svjetskih natjecanja. Radi se od dvije brončane medalje koje je Agris graševina 2016. zaslužila na netom završenim ocjenjivanjima IWC i Decanter u Londonu.

PR: Studio Conex

Fotografija: Julio Frangen