Malvazije Vina Laguna s najviše zlatnih medalja na Vinistri 2018.

Vina Laguna na jubilarnoj 25. međunarodnoj izložbi vina i vinarske opreme osvojila čak osam zlatnih medalja i jednu srebrnu te jednu zlatnu i tri srebrne diplome

 Vina Laguna, najveći proizvođač vina u Istri, svojim malvazijama koje su osvojile čak 4 zlatne medalje i jednu zlatnu diplomu u ocjenjivanju stručnog žirija osvojila je ovogodišnju Vinistru, dokazujući da je predvodnik u kvaliteti proizvodnje najpopularnije sorte vina u Istri.

Zlatne medalje dodijeljene su Malvaziji istarskoj Riserva Akacija, Malvaziji istarskoj Riserva Vižinada, Malvaziji istarskoj “kasna berba” i Malvaziji istarskoj Festigia 2017. Malvazija istarska Festigia uz zlatnu medalju za berbu 2017. osvojila je i zlatnu diplomu za berbu 2015.

Uz zlatne malvazije, zlatne medalje osvojili su Merlot Festigia, Cabernet Sauvignon Festigia, Castello Festigia i Muškat žuti. Srebrnom medaljom odlikovan je Muškat ruža, a srebrnim diplomama Vina Laguna Rose, Adriana Rose i Adriana Red.

Vina Laguna su ukupno osvojila osam zlatnih i jednu srebrnu medalju te jednu zlatnu i tri srebrne diplome, čime su ujedno i jedan od najnagrađivanijih vinara na ovogodišnjoj Vinistri.

„Ponosni smo što su Vina Laguna i ove godine oduševila ocjenjivački žiri. Brojem zlatnih medalja ponovili smo rekordnu 2014. godinu, čime na najbolji mogući način pokazujemo kontinuitet u kvaliteti vina iz naših podruma. Iza svih naših vina puno je truda naših zaposlenika, a u njihovu kvalitetu je uložena velika tradicija i znanje skupljano desetljećima“, istaknuo je nakon dodjele Agrolagunin glavni enolog Milan Budinski.

Ovogodišnje izdanje Vinistre održava se od 11. do 13. svibnja u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, gdje sve ljubitelje dobre kapljice na štandu Agrolagune očekuje kušanje njezinih proizvoda. Za one koji ne stignu, vrata kušaone i Agrolaguninih prodavaonica u Poreču, Rovinju , Rijeci, a uskoro i u Splitu i Zagrebu su mogućnost nabave svih proizvoda po najpovoljnijim cijenama, a osim toga Vina Laguna se mogu naći u svim bolje opskrbljenim trgovinama poznatih maloprodajnih lanaca i vinotekama.

PR: 404