Moët Hennessy grupacija predstavila premium vina dalekih zemalja

Predstavljene su nove berbe etiketa iz vinarija Cloudy Bay s Novog Zelanda, Cape Mentelle iz Australije, Terrazas de los Andes iz Argentine i Numanthia iz Španjolske, koje su dio Moët Hennessy grupacije i  među najboljim vinarijama u svojim regijama.

Vođeno kušanje vodila je Wendy van den Schrick, brend ambasadorica s uspješnom međunarodnom karijerom. U atraktivnom ambijentu rooftopa Lateral, gospođa van den Schrick, kroz vrlo dinamično i interaktivno predstavljanje, okupljenima je prenijela poseban doživljaj boja, okusa i mirisa predstavljenih premium vina.

Predstavljanje je započelo s vinarijom Cloudy Bay, uzvanici su imali priliku kušati Cloudy Bay Sauvignon blanc 2016. Vođeno kušanje nastavljeno je predstavljanjem vinarije Cape Mentelle te su predstavljena vina: Cape Mentelle Sauvignon blanc Semillion 2016, Cape Mentelle Shiraz 2012, Cape Mentelle Cabernet sauvignon 2011. Sljedeća je predstavljena vinarija Terrazas de los Andes, a kušala su se vina: Terrazas Malbec 2015, Terrazas single vineyard Cabernet sauvignon 2011 i Cheval des Andes 2009. Za kraj, predstavljena je vinarija Numanthia i vino Numanthia 2011.

Cloudy Bay, svjetski je poznata vinarija i neosporni lider u proizvodnji vina na Novom Zelandu.  Vinogradi se nalaze u regiji Marlborough, a značajna je po najvećem  broju sunčanih dana u godini i ugodnoj klimi koji ju svrstavaju u jednu od najboljih lokacija za proizvodnju vina na svijetu. Regija Marlborough pogoduje proizvodnji vina prekrasnih voćnih aroma. Perjanica  proizvodnje, nadaleko je poznati Sauvignon blanc.

Smještena u jednoj od najboljih australskih vinorodnih regija, vinarija Cape Mentelle proizvodi iznimna vina. Potencijal vinogradarstva Margaret Rivera, zapanjujuće prekrasnog mjesta na zapadnoj obali Australije gdje se susreću dva velika oceana, bio je uočen još šezdesetih godina prošlog stoljeća i ubrzo nakon toga nekolicina strastvenih pionira počela je s podizanjem vinograda iz grmlja. Sa znanjem i posebnom pažnjom koja se posvećuje u izražavanju terroira i kvaliteti grožđa, vinarija Cape Mentelle proizvodi  vina od sorti: Merlot, Sauvignon, Chardonnay, Shiraz, Zinfandel i Cabernet franc.

PR: Miva