“Najboje od Hvara” – najavljen prvi B2B susret hvarskih vinara u Splitu!

U petak 03.12.2021. u 16h u hotelu Cornaro u Splitu, udruga Hvarski vinari, u suradnji s TZ općine Jelsa i TZ Splitsko-dalmatinske županije, organizira prvo B2B predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike HORECA sektora po nazivom „Najboje od Hvara 2021“.

Na prezentaciji će svoja mlada vina i nove berbe „en primeur“ po kategorijama ocjenjivanja 3. Jelsa Summer Wine Tastinga  predstaviti osobno hvarski vinari, a na posebnom će izlagačkom mjestu biti pobjednička vina ovogodišnjeg ocjenjivanja u organizaciji renomiranog projekta Vinske zvijezde. Ocjenjivanje se održalo tijekom popularne Fešte vina, potkraj kolovoza, na njemu su sudjelovali članovi udruge Hvarski vinari s vinima u tri kategorije – bogdanuša, ostala bijela vina i plavac mali. Na taj način organizatori, udruga Hvarski vinari i TZ općine Jelsa, promiču visoku kvalitetu i važnost izvornih sorti Hvara, ne samo za otok, nego za cijelu Dalmaciju, Hrvatsku i ostali vinski svijet. Dodatnu promociju i vidljivost vinarima daje Udruga kroz višegodišnje aktivnosti u zemlji i svijetu. Uz Feštu vina, TZ općine Jelsa početkom ljetne sezone organizira Wine&Olive&Heritage festival koji objedinjuje sve proizvođače našega najsunčanijeg otoka, sa stručno vođenim posjetama vinarijama, uljarama  i OPG-ovima te prigodnim večernjim programom, ističući time sve mediteranske vrijednosti otoka Hvara, poznatoga bisera Dalmacije.

Ovom će prigodom nazočne pozdraviti Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije koja daje podršku vinskim prezentacijama te direktorica TZ općine Jelsa, Marija Marjan, koja će najaviti okvirni program 70. obljetnice popularne jelšanske Fešte vina, zadnji vikend u kolovozu 2022. Uz vina, kušat će se i nekoliko vrhunskih hvarskih ulja

 Najboje od Hvara 2021. prvo je poslovno događanje vinara otoka Hvara ususret blagdanima i novoj sezoni 2022. Pozivaju se svi predstavnici Horece da svojim dolaskom podrže hvarska vina u kontekstu promocije vina Dalmacije i važnosti dalmatinskih sorti u paleti hrvatskih vina. Na ovom će skupu vinari i vinski distributeri, predstavnici  restorana, hotela i wine barova moći održati svoje prve sastanke i ugovoriti prodaju tek pristiglih berbi.  

Događaj će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mjera na snazi. Prijavnicu poslati isključivo na:  info@hvar-otok-vina.org   

 Turistička zajednica Općine Jelsa

Fotografija: Julio Frangen