Otvoren ekskluzivan Premier Wine Club u Zagrebu za 100 najvećih ljubitelja vina

Dino Kušen otvorio svoju treću vinoteku i Premier Wine Club u Zagrebu

Svijet Vina Zagreb jučer je predstavio zavidan projekt u svojoj trećoj vinoteci u Zagrebu u Bleiweisovoj 24. U podrumu vinoteke djelovat će Premier Wine Club, klub zatvorenog tipa za samo 100 članova koji će imati priliku uživati u najekskluzivnijim vinima. 

Dino Kušen, vlasnik vinoteka Svijet vina po uzoru na svjetske vinske klubove, u svojoj novootvorenoj trećoj vinoteci, na jednom mjestu okupio je mnoge svjetske etikete.

Chateau Le Pin, Latour, Cheval Blanc, Lafite Rothschild i Promontory iz doline Nape neke su od najekskluzivnijih etiketa Premier Wine Cluba.

Kušen već ima dvije vinoteke, al ovu treću čini posebnom što osim trgovine gdje možete kupiti vrhunska strana vina čija se cijena kreće od 100 kuna na dalje, krije se prvi hrvatski Premier Wine Club samo za odabrane članove.

Vinoteka Svijet vina na adresi Bleiweisova 24 namjenjena je baš svima, između ostalog idealna za kupnju poklona. Da bi postali član kluba morate odvojiti članarinu od 3000 eura. Ono što vam taj iznos omogućava uživanje je u svim vinima koje klub krije do vrijednosti članarine. Posebnost ovog vinskog kluba je u vinski sef koji omogućava čuvanje vina. Uz vina, u klubu će se moći uživati u vrhunskim delicijama slavonskih The Meat proizvoda koje priprema chef Nenad Komes. 

Dino Kušen

Klub prima samo 100 članova, a kako bi postali član morate ispunjavati uvjete kluba. Vlasnik Dino Kušen objasnio je da najbitniji uvjet koji mora biti zadovoljen je da osoba ima taj životni stil. Član mora imati kulturu ponašanja, biti dobro upoznat svijetom vina i uživati u vinima i izvan kluba. 

Mnogi se mogu pitati vrijedi li za ovo dati ovoliko visoku članarinu, najekskluzivnija selekcija vina to itekako opravdava. Hoćete li probati Barolo, Maya, Opus One ili najposebniji merlot Pétrus 2000, vino koje je otputovalo na Mjesec, najvažnije je pitanje u klubu, a kad izaberete kao istinski hedonisti u klubu ćete pronaći savršeno mjesto za druženje i ispijanje savršenih vina s najposebnijim pričama.  Premier Wine Club, prvi takav klub u Hrvatskoj korak je u budućnost. To je mjesto prvenstveno namijenjeno uživanju u vinima, s nadom da će potaknuti ljude  da uvide kako je vino puno više od biznisa, kako se radi o kulturi, o prirodi, o onom što nam zemlja daje i što moramo na pravi način znati cijeniti.

Andrea Pančur

Fotografija: Julio Frangen