Predstavljeni novi proizvodi i berbe Meneghetti vina

 U zagrebačkom Cheese baru pred brojnim predstavnicima medija, partnerima iprijateljima predstavljena dva nova proizvoda s kojima Meneghetti premijernoizlazi na tržište – odležana Meneghetti Malvazija Black Label 2017 imlado nefiltrirano maslinovo ulje Meneghetti Novello, kao i osvježeni izgledsvih Meneghetti etiketa. Istom prilikom predstavljene su i nove berbe vina -pjenušac Meneghetti Classic Brut 2016, Meneghetti White 2017,  Meneghetti Red 2013 te sva maslinova ulja izberbe 2018.

Meneghetti Novello mlado je nefiltrirano maslinovo ulje, kupaža sve 4 sorte od kojih se proizvodeMeneghetti maslinova ulja – istarske bjelice, rosulje, leccina i buže. Na nosuje kompleksno, srednjeg intenziteta voćnosti uz dominaciju zelenih tonovatrave, radiča i lista masline, te zrelih nota jabuke i banane. Bogatog je okusauz srednje izraženu punoću i gorčinu te perzistentnu pikantnost.

Meneghetti Malvazija Black Label 2017 nova je interpretacija malvazije, vina koje se smatra simbolom Istre, a poznato je kao mlado, svježe i neposredno. Black Label želi dokazati da se od ove sorte mogu proizvesti i zahtjevna vina koja će udovoljiti publici u potrazi za intenzivnijim doživljajem, kompleksnošću i novim nijansama okusa i mirisa. Proizvodi se procesom različitih maceracija te prije stavljanja u bocu dozrijeva 9 mjeseci jednim dijelom u inoksu a drugim u velikim bačvama od slavonskog hrasta zapremine 2000 litara. Progovara novim jezikom koji donosi složene i očaravajuće arome, pun, intrigantan i senzualan okus koji dugo traje i sljubljuje se sa širokim izborom jela. Malvazija je to koja svojom plemenitošću oplemenjuje mnoga jela, od onih s istarskim tartufom (posebice s jajima, tjesteninom i rižotima) do vrhunske pečene ribe.

Temperatura serviranja: 8 – 10 °C                   

Zadržavanjem minimalističkog stila karakterističnog za sam brend, osvježen je i dizajn svih Meneghetti etiketa.

Vizualni identitet flagship etiketa Meneghetti White i Meneghetti Red proširen je novim elementom smještenim u pozadinu – valovitim linijama preuzetim s topografske karte Bala. Moderna tipografija i naglasak na kompoziciji u funkciji su pričanja priče o sofisticiranosti vina.

Etiketa Meneghetti Malvazija Black Label odvažnim, ali i dalje minimalističkim dizajnom pomiruje tradiciju malvazije s radikalnim pristupom u njenoj proizvodnji. 

Etiketa Meneghetti Classic Brut doživjela je nekoliko izmjena. Zadržavajući boju karakterističnu za prijašnja godišta, nova etiketa preuzima estetiku vrhunskih pjenušavih vina – smještajući ovaj pjenušac tamo gdje svojom kvalitetom ipripada. Dio etikete sada je i ime Valled’Istria te povijesni grb Bala, kojim Meneghetti odaje posvetu mjestu izkojeg je ponikao.

Novivizualni identitet Meneghetti maslinovih ulja počiva na istaknutomkoloritu svake pojedine sorte, koji jasno opisuje njihov intenzitet. Korištenjem crne etikete i tradicionalističkog pristupa tipografiji, stvoren jesvečaniji i profinjeniji dojam.

Obračajući se prisutnima, utemeljitelj brenda Meheghetti Miroslav Plišo istaknuo je da ga osim samog širenja ponude kroz nove etikete koje sedanas prvi puta predstavljaju javnosti osobito veseli kontinuirani rastkvalitete što se redovito dokazuje raznim priznanjima i nagradama koje Meneghettivina i maslinova ulja osvajaju u Hrvatskoj i inozemstvu. Istim smjerom izvrsnostiide i sam Meneghetti koji će sezonu 2019. dočekati sa 12 novih smještajnihjednica smještenih u 6 luksuznih vila vrhunskog dizajna, opremljenih vlastitimbazenima, koje se trenutno grade i sa kojima će se dodatno zaokružiti ponudaovog jedinstvenog resorta smještenog u istarskim Balama.   

PR: Meneghetti

Fotografija: Rene Karaman