Premijerno kušanje ekskluzivnih Vina Belje

U subotu 1.prosinca, u sklopu Dana otvorenih butelja, Vina Belje premijerno su predstavila nekoliko eksklizivnih vina na prvom javnom kušanju na Adventu na Štrosu.

Enologinja Vina Belje Suzana Zovko za ovu jedinstvenu prigodu premijerno je predstavila Cabernet Sauvignon berbe 2016. i Chardonnay berbe 2017.  

Ovako je opisala ta dva ekskluzivna vina:

Chardonnay 2017. poseban je po tome što se grožđe bralo u 2 navrata, jedan dio na samom početku rujna, a drugi dio pred kraj mjeseca. Dio vina dozrijevao je na finom talogu (sur lie), a dio u drvenim bačvama. Glavne karakteristike ovog chardonnaya su vrlo bogata aromatika u kojoj prevladavaju zrele voćne note i izrazita punoća i koncentriranost u ustima.

 Cabernet Sauvignon 2016., poseban je po tome što je grožđe brano krajem listopada i dozrijevao je u drvenim bačvama od slavonskog hrasta 20 mjeseci. Riječ je o vinu velikog tijela, jakim aromama tamnog voća, s puno zrelih tanina, ali i puno svježine koja će mu omogućiti jako dugo dozrijevanje.“

Uz navedenu ekskluzivu mogla se kušati i perjanica Vina Belje Graševina i to redovna linija i Goldberg, zatim Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Frankovka. Uz vina predstavljena je i bogata ponuda tradicionalnih baranjskih delicija iz Belja.

Dane otvorenih butelja – Zagrebačku vinsku špicu u sklopu Adventa na Štrosu već drugu godinu zaredom uspješno organiziraju Hadži i Pajo iz Kraljeva ulica i Saša Zec iz Vina Mosaica.

Ovim projektomžele unaprijediti vinsku kulturu uz druženje  sa vinima u  jednom od najljepših  prostora  našega grada,  uz  ugodnu glazbu  i  nezaboravni ugođaj  Adventa  na Štrosu.

PR: Saša Zec