Promocija drugog broja časopisa VINUM.IN

U zagrebačkom restoranu Kaiser sinoć je predstavljen drugi broj časopisa o vinu, VINUM.IN.  Na svečanoj promociji gostima je predstavljen moderniji dizajn časopisa, teme i suradnici koji su se pridružili timu.

VINUM.IN izlazi tromjesečno, a od danas je dostupan svim čitateljima na kioscima Tiska diljem Hrvatske. Nove teme i rubrike obogatile su izdanje te povećale broj stranica.

glavna urednica: Dijana Grgić

Prigodno za blagdansko razdoblje tema broja su pjenušava vina, a kroz nekoliko rubrika čitatelje su u svijet pjenušaca uveli Ivo Kozarčanin, Ivana Erhardt Draganić, Željko Garmaz i Saša Stanković.

Kroz putopise su predstavljena vinogorja Hrvatske, Srbije i Austrije, a predstavili su ih Vitomir Andrić, Matija Lesković, Nenad Basarić i Sanja Muzaferija.

Violeta Beljić Kušić na novi i zanimljiv način piše o vinu i arhitekturi.

Vinske sorte su opisane stručnim perom Željka Suhadolnika i Tomislava Radića, a novu Craft rubriku predstavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Svijetle gastro i eno točke za čitatelje je birao sommelier Mario Meštrović koji je na promociji bio i domaćin te gostima predstavio dio nove ponude restorana Kaiser.

Gosti su imali priliku kušati vina nekoliko vinarija: Ivančić Griffin, Cossetto, Black Island Winery, Ivan Dolac, Korlat, Feravino, Sokač i PO Škrlet. Sjajna kombinacija uz vino bili su sirevi s istarskim maslinovim uljem Turinela, orašasti plodovi i hrskavi buncek serviran uz sweet chili i hren umake.

Večer su trbušnim plesom uveličale prekrasne plesačice iz plesne skupine „Sheherezade“.

Deserte „Škrlet u čašici“ i „Kuglof od bundeve i škrleta“  pripremila je i predstavila Marina Obradović (Priče jedne kuhače) te goste oduševila kreativnošću.

Dijana Grgić

Fotografija: Rene Karaman