Promocija poznatih talijanskih pjenušaca Villa Sandi

Sve tajne o pjenušcima Villa Sandi prisutnima je otkrila gđa. Consuelo Donetto, predstavnica Villa Sandi, koja je doputovala iz Italije, te zanimljivom prezentacijom i pričom o pjenušcima oduševila sve uzvanike.

Consuelo Donetto, predstavnica Villa Sandi

Degustiralo se u nekoliko slijedova; Villa Sandi Prosecco Millesimato, zatim Villa Sandi Prosecco Valdobbiadene Superiore, Extra dry, naglašenije slatkoće, izražene mineralnosti, svježine, lagano i pitko, a upravo je Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG koji dolazi u tri klasične verzije, brut, extra dry i dry, najvažniji tj. najprodavaniji proizvod ove vinarije.

Uz ukusne zalogaje i u ugodnoj atmosferi, prisutni su kušali i Villa Sandi Cuvee Oris, pjenušava verzija slatkastih vina, poput muškata, međutim bitno diskretnijih aroma.

Zatim je na red došla i Villa Sandi Prosecco Millesimato Il Fresco, svježi, voćni i izrazito osvježavajući prosecco.

Za kraj ove pjenušave večeri odlučili smo se za Villa Sandi Prosecco Rose Il Fresco, lagane svjetlo ružičaste boje, voćnih i cvjetnih aroma, jabuke i sitnog planinskog cvijeća. Suho, osvježavajuće i predivno.

Villa Sandi godišnje proizvede više od 3,5 milijuna boca, izvozi u 90 zemalja svijeta. Trenutno najpopularnija regija za pjenušce na svijetu, koja obuhvaća sjeveroistočnu talijansku regiju Veneto i Friuli Venezia Giulia s preko 20.000 hektara vinograda, poznata je po vinima koja cijenom i pristupačnošću zadovoljavaju ukus najšire vinske publike, uz neupitnu i postojanu kvalitetu.

PR: MIVA

Fotografija: Bruno Zlomislić