Simčić, Goriška brda, SLO

marjan-1Vinogradi obitelji Simčič dio su predivnog krajolika Goriških Brda, koja vinovoj lozi pružaju idealne klimatske uvjete za rast. Niski briški brežuljci otvoreni su prema Furlanskoj nizini, odakle dolazi topli morski zrak, dok ih od utjecaja hladnijeg planinskog podneblja štite Julijske Alpe i plato Trnovske planote. Isto tako je i briško tlo, sastavljeno od debelih slojeva lapora i pješčenjaka, idealno za uzgoj vinove loze, koja se u Brdima sadila još u rimskoj antici. Iznad podruma nalazi se soba za degustaciju, gdje ćemo po dogovoru s veseljem primiti i pogostiti do 30 gostiju.

Vinogradi su već nekoliko generacija u vlasti obitelji Simčić, koja sa suradnicima vodi brigu o njihovoj dobrobiti.Vinogradarska obiteljska povijest familije Simčić seže još u devetnaesto stoljeće. Danas se vinogradarstvom i drugim aktivnostima vezanim uz vino bavi već peta generacija.

Marjan Simčič sa svojim vinima bilježi stalne uspjehe i priznanja.

leonardoOve godine bili su ekskluzivno pozvani i na Wine Spactator Grand Tour na tri različita mjesta: LAS VEGAS, WASHINGTON i NEW YORK  s vinom Rebula OPOKA 2007. Na navedenim natjecanjima sudjeluje samo 200 najboljih svjetskih vinarija.

 

I na najznačijem ocenjivanju u Europi Decanter dobitnik je

DVIJE ZLATNE MEDALJE za : Leonardo 2005, SAUVIGNON OPOKA 2007

SREBRA za PINOT NOIR SELEKCIJA 2007

te BRONCE za CHARDONNAY SELEKCIJA 2006, TEODOR BELO SELEKCIJA 2007

 

Velika je čast ukazana pozivom Marjanu Simčiču, po prvi puta, da se predstavi i u sklopu revije Decanter koju organizira međunarodni FINE WINE ECOUNTER tasting 13. i 14. 11.2010  u Londonu u prestižnom hotelu The Landmark Hotel. Na navedeni događaj pozvano je svega 100 proizvođača, a biti će organiziran i poseban “Gold Room” gdje se predstavljaju samo zlatom nagrađena vina u sklopu revije Decanter – Decanter World Wine Awards. Ondje će, ove godine biti i dva vina  Marjana Simčiča koja nose zlatna odličja: Leonardo 2005, SAUVIGNON OPOKA 2007

 

James Suckling, jednog od tri najuticajnijih vinskih kritičara na svijetu, koji radi za Wine Spectator posjetio je ove godine Sloveniju te istaknuo Marjana Simčiča i Moviu kao svoje omiljene vinare koji proizvode »cool« vina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.