
Još je jednom prepoznata posvećenost kvaliteti vinarije Agris koja se očituje u preciznoj vinifikaciji autohtonih sorti uzgojenih na najboljim vinogradarskim položajima. Malvazija s čuvenog istarskog položaja St. Lucia i pažljivo uzgojena graševina s položaja Venje, iz Splita se vraćaju s dvije srebrne medalje koje im je dodijelio stručni žiri Dionizijane – 23. međunarodnog ocjenjivanja vina koje se održava u sklopu sajma GAST.
Oba nagrađena Agris vina iz berbe su 2016., svježa i mineralna, vinificirana za uživanje uz riblji i mesni carpaccio, hladna predjela na bazi plodova mora, razne tempure, suhomesnate proizvode, obročne salate, tjestenine i rižote s laganijim umacima, ribu na lešo, jednostavnija jela od bijelih mesa te svježe i poluodležane sireve. Ova vina odlično će se uklopiti u ponudu dalmatinskih restorana i barova, budući da će od ove sezone Agris vina biti dostupna putem distributera i na jugu Hrvatske.
Vinarija Agris je projekt obitelji Lešić koja, oduševljena raznolikošću domaćih sorti i tisućljetnom tradicijom, stvara moderna vina uz poštivanje baštine hrvatskih vinskih regija. Njihova strast, znanje stručnih enologa, suvremena tehnologija i sirovina uzgojena na najboljim vinogradarskim položajima jamstvo su kvalitete finalnog proizvoda koju su prepoznali brojni sommelieri i restorateri.
„Nagrade struke uvijek nas vesele jer nam dokazuju kako smo na pravom putu. Za relativno mladu vinariju, poput Agrisa, to je presudno za izgradnju samopouzdanja, a ugostiteljima pomaže pri odabiru vina za vinske karte.“ – izjavila je Jadranka Lešić, vlasnica vinarije Agris povodom primitka nagrade.
Dva srebra s Dionizijane za graševinu i malvaziju 2016. nastavljaju niz priznanja za ovu mladu vinariju. Graševina 2016. tako je nedavno na Gator festu dobila zlatnu diplomu, a malvazija iz godine prije na Vinistri je zaslužila srebro.
AGRIS MALVAZIJA 2016.
SORTA: malvazija istarska KATEGORIJA: suho vino VINOGORJE: zapadna Istra POLOŽAJ: St. Lucia BERBA: ručna u sanduke VINIFIKACIJA: kriomaceracija 16 – 20 sati, fermentacija i dozrijevanje u inoxu sedam mjeseci PAKIRANJE: 0,75 l SERVIRTI: 10-12 °C |
AGRIS GRAŠEVINA 2016.
SORTA: graševina KATEGORIJA: suho vino VINOGORJE: Kutjevo POLOŽAJ: Venje BERBA: ručna u sanduke VINIFIKACIJA: fermentacija i dozrijevanje u inoxu osam mjeseci PAKIRANJE: 0,75 l SERVIRTI: 8-10 °C |
PR: Studio Conex