Srebrne medalje za Agris malvaziju i graševinu

DIONIZIJANA – 23. međunarodno ocjenjivanje vina – Split

Još je jednom prepoznata posvećenost kvaliteti vinarije Agris koja se očituje u preciznoj vinifikaciji autohtonih sorti uzgojenih na najboljim vinogradarskim položajima. Malvazija s čuvenog istarskog položaja St. Lucia i pažljivo uzgojena graševina s položaja Venje, iz Splita se vraćaju s dvije srebrne medalje koje im je dodijelio stručni žiri Dionizijane – 23. međunarodnog ocjenjivanja vina koje se održava u sklopu sajma GAST.

Oba nagrađena Agris vina iz berbe su 2016., svježa i mineralna, vinificirana za uživanje uz riblji i mesni carpaccio, hladna predjela na bazi plodova mora, razne tempure, suhomesnate proizvode, obročne salate, tjestenine i rižote s laganijim umacima, ribu na lešo, jednostavnija jela od bijelih mesa te svježe i poluodležane sireve. Ova vina odlično će se uklopiti u ponudu dalmatinskih restorana i barova, budući da će od ove sezone Agris vina biti dostupna putem distributera i na jugu Hrvatske.

Vinarija Agris je projekt obitelji Lešić koja, oduševljena raznolikošću domaćih sorti i tisućljetnom tradicijom, stvara moderna vina uz poštivanje baštine hrvatskih vinskih regija. Njihova strast, znanje stručnih enologa, suvremena tehnologija i sirovina uzgojena na najboljim vinogradarskim položajima jamstvo su kvalitete finalnog proizvoda koju su prepoznali brojni sommelieri i restorateri.

„Nagrade struke uvijek nas vesele jer nam dokazuju kako smo na pravom putu. Za relativno mladu vinariju, poput Agrisa, to je presudno za izgradnju samopouzdanja, a ugostiteljima pomaže pri odabiru vina za vinske karte.“ – izjavila je Jadranka Lešić, vlasnica vinarije Agris povodom primitka nagrade.

Dva srebra s Dionizijane za graševinu i malvaziju 2016. nastavljaju niz priznanja za ovu mladu vinariju. Graševina 2016. tako je nedavno na Gator festu dobila zlatnu diplomu, a malvazija iz godine prije na Vinistri je zaslužila srebro.

 

AGRIS MALVAZIJA 2016.

SORTA: malvazija istarska

KATEGORIJA: suho vino

VINOGORJE: zapadna Istra

POLOŽAJ: St. Lucia

BERBA: ručna u sanduke

VINIFIKACIJA: kriomaceracija 16 – 20 sati, fermentacija

i dozrijevanje u inoxu sedam mjeseci

PAKIRANJE: 0,75 l

SERVIRTI: 10-12 °C

AGRIS GRAŠEVINA 2016.

SORTA: graševina

KATEGORIJA: suho vino

VINOGORJE: Kutjevo

POLOŽAJ: Venje

BERBA: ručna u sanduke

VINIFIKACIJA: fermentacija i dozrijevanje u inoxu osam mjeseci

PAKIRANJE: 0,75 l

SERVIRTI: 8-10 °C

PR: Studio Conex