U Laubi započeo treći Vinart Grand Tasting

U atraktivnom prostoru zagrebačke Laube, započeo je treći Vinart Grand Tasting. Dvodnevni festival koji je na jednom mjestu okupio 120 odabranih vinarija iz Hrvatske, regije i svijeta. Probrani vinari, koji svoje etikete predstavljaju na poziv organizatora, svojom kvalitetom predvodnici u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu.

Vinart Grand Tasting, zasigurno zauzima iznimno važno mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni. A potvrda tome su mnogobrojni posjetitelji koji se već treću godinu okupljaju u zagrebačkoj Laubi.

 „Prije svega festival je namijenjen stručnoj javnosti, ugostiteljima, sommelierima, koji na jednom mjestu mogu kušati vina prethodno selekcionirana za njih. Naravno, veseli nas i sve veći broj posjetitelja koji ne dolaze iz struke, ali  su ljubitelji finih vina. To je još samo jedna potvrda, kako se kultura vina sve više razvija i raste“, istaknuo je Saša Špiranec, autor koncepta i organizator Vinart Grand Tastinga.

I ove godine, u sklopu Vinart Grand Tastinga otvorena je Pop-up Vinoteka u kojoj svoju kućnu arhivu možete obogatiti etiketama izlagača koje su teže dostupne na tržištu.

Zanimljivost ovogodišnjeg Vinart Grand Tastinga je i postavljena izložba s motivima iz vinograda u vrijeme berbe „In Mio Veritas“, čiji je autor Milislav Mio Vesović. Zanimljivi kolaži fotografija inspirativan su umjetnički dodatak ovogodišnjem Vinart Grand Tastingu.

 Vinart Grand Tasting svoja vrata otvara i u subotu, 3. ožujka od 12 do 19 sati. Dnevna ulaznica za festival stoji 150 kn po osobi i kupuje se na ulazu. Ulaznica uključuje bon od 40 kn koji možete potrošiti u Pop-up Vinoteci na kupnju vina ili na vožnju taksijem nakon posjeta festivalu.

 Prije početka festivala, u sklopu Vinart Grand Tastinga, održane su i atraktivne radionice, koje su okupile veliki broj zainteresiranih sudionika koji su imali priliku kušati domaća i strana vina.

PR: Danira Orešić