Veliko priznanje vinskog podruma Puklavec Family Wines na natjecanju Decanter World Wine Awards 2017

Vino Moslavac iz nove linije Seven Numbers dobilo platinastu medalju i titulu najboljeg bijelog vina u Sloveniji

 Vinski podrum Puklavec Family Wines osvojio je osam medalja na jednom od najpoznatijih i najvećih internacionalnih natjecanja vina Decanter World Wine Awards 2017 u Londonu. Posebno se ističe platinasta medalja dobivena za Moslavac vino iz berbe 2015, iz nove linije Seven Numbers, namijenjeno restoranima visoke kvalitete. Uz to Moslavac je dobio i titulu najboljeg slovenskog bijelog vina.

 Uz platinastu medalju, podrum Puklavec Family Wines, u velikoj međunarodnoj konkurenciji, osvojio je još sedam medalja od čega četiri brončane i tri srebrne. Ipak, platinasta medalja od posebnog je značaja za podrum Puklavec Family Wines jer je upravo sorta Moslavac ponos regije Ormož, odakle je vinarija.

„Naše grožđe dolazi iz vrlo posebnog, 34 godine starog vinograda, koje je posebno odabrano za ovo vino. Upravo to čini idealne uvjete da se u vinu izrazi naš jedinstveni terroir, kao i raznolikost mirisa i okusa, kojom obiluje Moslavac vino. No isto tako, cijeloj liniji Seven Numbers posvećena je posebna pozornost, počevši od vinograda pa sve do vinskog podruma, gdje je moderan pristup nadogradnja tradicionalnoj proizvodnji vina.“, rekao je Mitja Herga, glavni enolog podruma.

 Žiri na natjecanju bio je sastavljen od 219 međunarodnih stručnjaka. Ocijenili su rekordan broj vina, točnije njih 17 263, što je prema Decanter magazinu rast od 8% u odnosu na prošlu godinu. Moslavac iz podruma Puklavec Family Wines dobio je velikih 95 bodova.

PR: Alert