Vina Skaramuča 25 obljetnicu proslavila uz novu premium liniju – Skaramuča Elegance

Vina Skaramuča, prva privatna obiteljska vinarija s Pelješca, predstavila su svoju novu ekskluzivnu vinsku liniju pod nazivom Skaramuča Elegance.

Skaramuča Elegance nova je etiketa kuće koja će obuhvatiti pažljivo odabrano vino najboljih karakteristika iz Skaramučinih podruma. Zbog inzistiranja na najvišoj kvaliteti, količine će biti ograničene, a Skaramuča Elegance bit će dostupna isključivo na vinskim kartama najboljih restorana u Hrvatskoj.

”Nova ekskluzivna vinska linija vrhunac je obilježavanja 25 godina uspješnog obiteljskog rada u Vinima Skaramuča i predstavlja novi zalet naše vinarije u narednom razdoblju. Dostignutom razinom kvalitete naših vina sazrijeli su uvjeti za izdvajanje jedne premium etikete koja će nositi i jamčiti najbolji vinski doživljaj premium lokacije Dingač na Pelješcu”, izjavio je Branimir Anđelić, voditelj prodaje.

Prva vina u liniji Skaramuča Elegance bit će Pošip 2016., Plavac mali 2015. i Dingač 2013. Izbor vina koja mogu zadovoljiti stroge kriterije za ulazak u Skaramuča Elegance napravili su Igor Skaramuča, voditelj proizvodnje u vinariji te renomirani domaći enolog Mario Radić koji se specijalizirao za ekskluzivne vinske položaje južne Dalmacije. U Vinima Skaramuča narednih godina planiraju proširiti izbor vina u Elegance liniji.

Predstavljanju Skaramuča Elegance u zagrebačkom hotelu Sheraton prisustvovalo je 60-tak poslovnih partnera koji su tom prilikom i obilježili veliku obljetnicu 25 godina rada ove obiteljske vinarije.

Novu ekskluzivnu vinsku liniju okupljenima je predstavio jedan od najboljih hrvatskih sommeliera Mario Meštrović.

”Skaramuča Elegance vina savršeno su zaokružena vina vrhunskog mediteranskog terroira. Stvorena su za kombinacije s ekskluzivnim jelima jer im dodaju novu dimenziju koja upotpunjuje ukupno gastronomsko iskustvo. Vina imaju fantastičan potencijal za dugi životni vijek i daljnji slojeviti razvoj aroma i okusa, čime će s vremenom osigurati još veću impresiju”, izjavio je Mario Meštrović prilikom degustacije.

UKRATKO O VINIMA SKARAMUČA

Vina Skaramuča je 1992. godine pokrenuo cijenjeni hrvatski vinar Ivo Skaramuča, kao prvu privatnu obiteljsku vinariju s Pelješca. Obitelj Skaramuča istovremeno je ulagala i u nasade vinove loze i u tehnologiju prerade i čuvanja vina. Danas imaju najveći vinograd na lokaciji Dingač koji se prostire na 20 ha južnih obronaka te ekskluzivne lokacije i vinski podrum opremljen vrhunskom tehnologijom kapaciteta 600.000 litara. Vina Skaramuča jedni su od najvećih vinara na Pelješcu.

Vina Skaramuča proizvode Plavac mali, Dingač, Pošip, Postup i Rose.

Vina Skaramuča izvoze na 20 tržišta, od kojih su najznačanija SAD, Njemačka, Poljska, Francuska, Japan i zemlje šire regije.

PR: Skaramuča