Vinarija Benvenuti povodom osvajanja najprestižnijih svjetskih nagrada predstavila odabrane etikete vina

Cijenjena istarska vinarija Benvenuti postala je prva hrvatska vinarija koje je u istoj godini osvojila najviša priznanja na dva najveća svjetska vinska natjecanja.

Malvazija Anno Domini iz 2015. osvojila je trofej za najbolje vino u kategoriji i zlatnu medalju na International Wine Challenge-u, a Teran iz 2013. nagrađen je priznanjem Platinum – best in category na natjecanju Decanter World Wine Awards.

Nikola i Albert Benvenuti
Nikola i Albert Benvenuti

Osvajanje zlatne na medalje na oba iznimno cijenjena natjecanja nije nimalo lagana zadaća, jer je potrebno osvojiti minimalno 95 bodova od mogućih 100. Trofej ili platinasta oznaka dodjeljuje se najboljima od najboljih, odnosno onim vinima koja su odabrana između zlatnih medalja ponovnim kušanjem.

 Malvazija Anno Domini iz 2015. i Teran iz 2013. ocijenjena su kao najbolje bijelo i kao najbolje crno vino Hrvatske.

Povodom osvojenih nagrada na najprestižnijim svjetskim vinskim natjecanjima, vinarija Benvenuti u zagrebačkom restoranu Boban, velikom broju uzvanika predstavila je nagrađena vina, ali i druge odabrane etikete.

Predstavljanje je započelo etiketama nove berbe te su poslužena vina Rose 2016. i Malvazija 2016. Nakon vina nove berbe posluženo je na IWC-u nagrađeno vino malvazija Anno Domini 2015. Potom je poslužen novitet Caldierosso 2015. Caldierosso je kupaža četiri sorte; teran, merlot, nebbiolo i tempranillo. Dolazi iz obiteljskog vinograda Santa Elizabeta koji se penje do 350 metara nadmorske visine. Caldierosso je već u svojem prvom izdanju osvojio zlatnu medalju na ovogodišnjoj Vinistri i dao do znanja da se radi o iznimnom vinu. Zatim su uzvanici kušali na Decanteru nagrađeno vino Teran iz 2013, nakon čega je slijedilo desertno vino Corona Grande 2015., koja je ponijela zlato na Vinistri i srebro na IWC-u. Za kraj poslužena je San Salvatore Malvazija 2013.

Osvojene su nagrade potvrda izvrsnosti i kvalitete koju obitelj Benvenuti njeguje u proizvodnji vina. Podsjetimo da je Benvenuti Muškat San Salvatore 2011 prošle godine osvojio zlato i nacionalni trofej na International Wine Challenge-u. Osvojeno priznanje, bilo je i povod za  sudjelovanje na konferenciji Wine vision u Kaliforniji krajem prošle godine, zajedno s još sto najboljih vinarija iz cijeloga svijeta.

PR: laurusdan