Vinarije Štampar, Cmrečnjak i Novak predstavile odabrane etikete vina i najavile Urbanovo 2018.!

Međimurske vinarije Štampar, Cmrečnjak i Novak predstavile su svoje odabrane etikete u zagrebačkom restoranu Apetit City. Svoja vina osobno su predstavili David Štampar, Marko Cmrečnjak i Boris Novak.

Uzvanici su mogli kušati vina Cmrečnjak Pušipel 2017, Štampar Urban White 2014, Novak Graševina, Štampar Sauvignon 2016, Cmrečnjak Sauvignon 2017, Cmrečnjak Pinot sivi 2017, Štampar Pinot sivi 2016, Novak Chardonnay, Novak Silvanac zeleni, Štampar Urban Red 2015, Novak Muškat žuti te Cmrečnjak Pinot crni rose 2017.

Predstavljanje međimurskih vina u Zagrebu bilo je sjajna najava Urbanova 2018. godine koje se ovoga vikenda održava u Štrigovi.

Vinari su vina predstavili u suradnji s tvrtkom Vestok, čiji je vlasnik Josip Repalust pozdravio uzvanike, a nazočan je bio i Senko Reškovac, izvršni direktor sektora Hoteli i restorani tvrtke Vestok.

Cmrečnjak Pušipel 2017 odlikuje svijetložuto-zelenkasta boja te izraženi voćni miris i okus, kao ii mineralni tonovi.

Pjenušac Štampar Urban White 2014 odlikuje slamnato-žuta boja te postojane i mnogobrojne perlice. Na mirisu je ugodan, svjež i lepršav, a okus je trajan, elegantan i harmoničan.

Novak Graševina vino je nježna i nenapadna mirisa, ali vrlo ugodno. Atraktivna je kombinacija voćnih (jabuka), herbalnih (suha trava) i cvjetnih (ljubičica) aroma. Okus je vrlo ugodan, pun, pomalo kremast, jako dobre ravnoteže između slatkastosti neprovrelog sladora, živahnih kiselina i blagog alkohola.

Štampar Sauvignon 2016 aromatično je i lagano vino, iznimno bogatog i atraktivnog mirisa. Dominantne su arome ogrozda i limete, a potom slijede nešto slabije primjese zelene paprike i cvjetni tonovi poput nježnih nijansi bazgina cvijeta.

 Cmrečnjak Sauvignon 2017 odlikuje slamnato-žuta boja sa zelenkastim odsjajem. Vino  je bistro, gusto, izraženog i intenzivnog mirisa, voćnih i cvjetnih aroma u kojima prevladava bazga.

 Cmrečnjak Pinot sivi 2017 vino je zelenkasto-žute boje sa zlatno-žutim odsjajem,  izraženog voćnog mirisa (kruška, breskva), punog tijela i lijepo je uravnoteženo.

Štampar Pinot sivi 2016, vino je intenzivnog mirisa i pretežno voćnog karaktera. Obilje aroma banana, potom jednako obilne jabuke, iz čega slijede herbalne note suhog bilja i zreli voćni tonovi krušaka.

Novak Silvanac zeleni vino je tipična i lijepa mirisa u kojem prevladavaju arome zelenih jabuka i primarnih voćnih aroma.

Novak Chardonnay odlikuje ugodan voćni miris u kojem prevladavaju arome nezrelog voća, poput zelene dinje i zelene jabuke, a u primjesama se može još naći i zelenog čaja. Okus je vrlo živahan, stoga glavnu riječ vode izražene kiseline, ali ima i solidno tijelo koje donekle uravnotežuje kiselkastost.

 Štampar Urban Red 2015 živo je i sočno vino, voćnog karaktera s naglašenim začinskim notama. Miris je slojevit, a isprepliću se herbalne note poput paprati sa zrelim višnjama i primjesama tamne čokolade, a sve na kraju začinjava blaga doza zadimljenosti.

Cmrečnjak Pinot crni rose 2017 odlikuju boja lososa s bakrenim odsjajem te intenzivne voćne arome jagode i maline.

PR: Light komunikacije