WINE & DESIGN…

…je projekt/koncept čije je stvaranje dugo trajalo u glavi autorice – osnivačice Udruge WOW i festivala PINK DAY – Sanje Muzaferije. Novinarka s backgroundom u kazališnom, filmskom, modnom i dizajnerskom, kao i lifestyle novinarstvu, dizajnom se bavila kroz razne medije (osobito nekoliko godina na portalu Domosfera) a pozabavila se njime i u svojem bestselleru „Sretni stanovi: Stil, stav i 20 priča o ljudima i prostoru“ (Profil, 2004). Modom se bavila radeći (9 godina) u redakciji Cosmopolitan (zamjenica glavne urednice; kreativna direktorica) i Playboy (2 godine urednica mode i ljepote) te Gala Style (2 godine, glavna urednica). I danas je aktivna u medijima (Story Book, Gloria Glam, Lider i Lider Trend, Total Croatia News, Sensa…).

…Već sedam godina Muzaferija je na čelu uspješne vinske udruge WOW – pa je spoj dizajna i vina bio neminovan.  Prvo izdanje WINE & DESIGN projekta ostvarila je s uspješnom poslovnom ženom i fajnšmekericom Anom Ivančić koja je otvaranjem svog dizajnerskog dućana GARDEROBA u zagrebačkoj Martićevoj ulici te bliskim odnosom s vinom i znanjem o njemu – bila logičan prvi izbor za suradnicu. A Vina Tomac, savršeno dizajnirana unutrar boce, ali i etiketom bila su neizbježan izbor za predstavljanje ovog „work in progress“ projekta…

…u WINE & DESIGN-u  sudjeluju uvijek novi suradnici i sudionici a uključuje grafički i produkt dizajn, arhitekturu, modu. Održava  se povremeno a uvijek je, naravno, u sve uključeno  fino vino.

…Suradnja s hrvatskom modnom platformom Klodier nametnula se i kroz vinski i kroz modni princip. Klodier je jedinstvena modna E-commerce platforma koja na jednom mjestu okuplja fizičke butike, modne ateljee i izložbene prostore ponajprije domaćih dizajnera. Riječ je dakle, i ovdje o okupljanju, kao što je to već stalno načelo WOW-a koje okuplja i spaja žene na vinskoj  sceni.  Autorica projekta i vlasnica koncepta Klodier je Vera Korak, kćer poznatog vinara Velimira Koraka, pa se ovdje igra moda-design-vino uistinu preklapaju na više načina.

…Dok WOW već sedam godina okuplja žene koje se profesionalno ili iz ljubavi bave vinom, Klodier okuplja vrhušku domaćih dizajnera. Cilj WOW platforme je umrežiti što više žena iz vinske priče, a cilj inovativne platforme Klodier je spojiti modu i tehnologiju tj. fizičko s digitalnim te svima predstaviti, uz poznate i slavne – i one najskrivenije, autentične dizajnere i butike za koje se ponekad ni ne zna da postoje. Kupcima nudi unikatne i autentične komade kao i manje serije koji se ne mogu pronaći nigdje drugdje.

Tekst: PR

Fotografija: Rene Karaman