WOW i Bubbly bar u Pop up Summer Gardenu predstavili Vina Jakob

Dugo toplo ljeto je pri kraju i udruga WOW (Women On Wine) i Bubbly bar (šarmantni bar na 3 kotača, vlasništvo Tamare Domljanović, također članice WOW) za tu su priliku sinoć organizirale jedno posebno druženje na sjenovitoj terasi Pop up Summer Gardena – prezentaciju sjajnih crnih vina vinarije Jakob čiji je vlasnik gospodin Ilija Zdravko Jakobović.

Vinarija Jakob – mala slikovita obiteljska vinarija na obroncima Medvednice izrasla je u kultno okupljalište vinoljubaca, a vina Jakob na vinskim kartama su znak prestižnog ugostiteljstva.

Vinogradi obitelji Jakobović iznad Brodskog Stupnika s razlogom spadaju u najcjenjenije položaje slavonskih vinogorja. Vinarija je stekla ugled nizom brižno odnjegovanih crvenih vina a vina Jakob dobitnici su višestrukih prestižnih nagrada: Jakob Cuvée 2009. dobitnik je zlatne medalje u Bergamu u Italiji 2012. godine. Za istu berbu dobili su i Decanterovu preporuku 2015.g.

Prezentacija koju je vodila enologinja vinarije Ivona Jeličić – započela je welcome drinkom relativno novog pjenušca – Jakob rose Pave – kojeg proizvode charmat metodom. Kćer gospodina Jakobovića – Tina Jakob – u šali je objasnila da imaju preozbiljna vina, naime obitelj proizvodi samo crna vina, pa su odlučili unijeti i malo mjehurića u svoju ponudu.

Nakon uživanja u ćaskanju i mjehurićima, prezentacija je nastavljena kušanjem dvaju vrlo ozbiljnih vina – Jakob Syrah 2013 i Jakob Cuvee 2013. Dakle što reći – sinoć su se kušali šampioni!

Veliko zanimanje za vina Jakob pokazalo se kao dobitna kombinacija – a uz to i savršeno uhvaćeno vrijeme babljeg ljeta, predivna terasa Pop up Summer Gardena, zvuci muzike po izboru DJ Rea & DJ Ineskich – popunili su terasu razdraganim gostima i prijateljima do kasno u noć.

 

PR: Vlasta Pirnat, WOW