Zagrebački Vinolog predstavio šampanjce Charles Collin

U petak, 14.9.2018  u zagrebačkom restoranu Baltazar predstavljen je bogati opus šampanjaca šampanjske kuće Charles Collin iz Francuske.  Tom su prigodom  poznati hrvatski sommelieri i vinski znalci  imali  prigodu po prvi puta u Hrvatskoj kušati šest šampanjaca Charles Collin.

 Šampanjska kuća Charles Collin dolazi iz regije Côte des Bar u Šampanji.

Domaćin same promocije, gospodin Mamadou Gueye, direktor prodaje znalački je vodio degustaciju i predstavio cijeli opus. U odličnoj, ugodnoj i prijateljskoj atmosferi kušani su Charles Collin brut, Charles Collin Blanc de Noirs, Charles Collin Rosé Brut, Charles Collin Demi Sec, Cuvée Charles te je na kraju, brojen okupljene oduševio Charles Collin Blanc de Blanc 2008.

Uvrštavanjem šampanjaca Charles Collin u svoj portfelj, Vinolog ne prestaje sa stalnim i vrlo ugodnim iznenađenjima na vinskoj sceni Hrvatske. Vinoljupci u Hrvatskoj i oni koji će to tek postati definitivno imaju razloga za zadovoljstvo.

CHARLES COLLIN 

 Šampanjska kuća Charles Collin, osnovana je prije više od 60 godina od strane nekoliko neovisnih vinogradara u srcu regije Côte des Bar. Danas okuplja preko 140 vinogradara i pokriva oko 330 zaštićeno apelacijom, hektara vinograda s proizvodnjom od oko tri milijuna boca godišnje  – što je čini jednim od najvećih proizvođača u regiji.

www.champagne-charles-collin.com

 

 VINOLOG

 Tvrtka Vinolog osnovana je 2010. godine. Vođena znanjem, željom i entuzijazmom , izrasla je u jednog od vodećih trgovaca i proizvođača vina u Hrvatskoj. Danas se ponosi vlastitim vinskim brandovima Eclat i Lectus u svom  portfelju, te nizom prestižnih hrvatskih  i stranih vinara , poput Mladena Papka, Vina Rota, Veralde te primjerice, vinima Andreae Bocellia , svjetski poznatog talijanskog tenora, čija vina zastupa i distribuira za naše tržište i tržište zemalja u susjedstvu.

 

www.vinolog.hr

 

Tekst: Saša Zec

Fotografija: J. Frangen