Završen četvrti, dosad najveći Vinart Grand Tasting

Završen je četvrti Vinart Grand Tasting, pozivni vinski festival koji je ove godine okupio 120 vinara te tijekom dva dana održavanja okupio više od 3.000 posjetitelja.

Sam festival kulminacija je dva tjedna događanja posvećenih vinu te kulturi stola i izlazaka. U partnerstvu s Hotelom DoubleTree by Hilton organizirano je 20 tematskih, specijaliziranih radionica, koje su pokrile razne vinske teme poput predstavljanja međunarodnih regija i vina i do domaćih autohtonih sorti koje posljednjih godina doživljavaju svoju renesansu.

Ove je godine po prvi put održan i Vinart Petit Tasting, malo kušanje namijenjeno vinskim profesionalcima, a na kojem su predstavljena vina iz 12 zemalja Nove Europe za koja organizatori vjeruju da mogu mnogo toga ponuditi vinskome svijetu. Tako su po prvi puta predstavljeni vinari iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, BiH, Rumunjske, Češke, Slovačke, Gruzije, Makedonije, Moldavije i Turske s etiketama koje nose snažan pečat jedinstvenih mikroklimatskih i pedoloških uvjeta u kojima su stvarane. Petit Tasting je dio projekta koji Vinart želi nastaviti razvijati zbog iznimnog interesa trgovaca i kupaca za koncept brzog kušanja, u sklopu kojeg oni mogu u kratkom vremenu kušati veliki broj vina te odmah pristupiti procesu dogovora s odabranim vinarima.

Ponosni smo što iz godine u godinu povećavamo razinu kvalitete festivala i uspijevamo privući i vinske profesionalce i ljubitelje vina. Trudimo se oko svih detalja kako bi Vinart Grand Tasting postao festival u rangu najboljih svjetskih vinskih festivala“, izjavio je autor projekta i glavni organizator Saša Špiranec.

Da se trud isplati dokazuje i činjenica kako je ove godine na festivalu boravio Anthony Rose, autor koji o vinu piše za ugledne magazine Decanter i Independent te je dopredsjednik panela Decanter World Wine Awards Australia.

Vinart u ovoj godini u suradnji s Lidlom organizira natječaj Vino moga zavičaja, u sklopu kojeg će vina s najboljim omjerom cijene i kvalitete ući u prodaju u sve Lidlove trgovine. Ujedno se nastavlja s projektom Vinski grad, serijom festivala u sklopu kojih će svi ljubitelji vina tijekom ljetnih mjeseci moći od vinara sudionika iz prve ruke saznati sve informacije o njihovim vinima te kako ih kombinirati s ponuđenom hranom. Vinski grad u Zagreb dolazi u lipnju, u Pulu u srpnju, u Varaždin u kolovozu, dok je zadnje izdanje festivala planirano za rujan u Vinkovcima.  

PR: Media val