11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb 20. travnja u Laubi: kući za ljude i umjetnost!

Jedini hrvatski festival ružičastih vina PINK DAY Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i Masterclasseva, a ovogodišnja zemlja partner festivala je Mađarska. Programi će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja.  Masterclass „Roséi novog svijeta“powered by PBZ Card Premium Visa & Nexi zakazani su za 16.4. u Bornstein wine baru, a 17.travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru – Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass „Mađarski roséi“  powered by Mađarsko veleposlanstvo; radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“powered by Beljete radionica „Sve o jednoj čaši“powered by Riedel.
11. PINK DAY Zagreb festival održat će se u Laubi u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati, gdje će biti prisutno više od 100 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske…..kao i izlagači maslinova ulja na Green in Pink“powered by HTZfestivalu , te izlagačina mini festivalu „Pink Mixology“ gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele.

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica „Maslinova ulja“powered by JGL, zatim masterclass „All About Rosé: Katherine Cole“ – powered by HTZ, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike a svojom knjigom „Rosé All Day“ je pokrenula svojevrsnu svjetsku „ružičastu vinsku revoluciju“ .Radionica Pink mixology“powered by Rossi bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljivOkrugli stol10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj“ – powered by HGK,koji moderira poznata „lovkinja“ Morana Zibar. Službena voda festivala Romerquelle pripremit će udoban Ikea lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti uz Romerquelle vodu.PINK DAY Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa ne će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima….a za nagrade najkreativnijih izlagača pobrinuli su se partneri festivala; Embassykoji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedelčaše osigurava Miva Galerija vina a tu je i Ikea paket s posebno izabranim roza artiklima.

Više informacija o radionicama i prijava na tomislav@croatiabytheglass.com  a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima  na društvenim mrežama Pink Day – IG i FB kao i na stranici www.pinkdayzagreb.com

Sanja Muzaferija

Fotografija: Rene Karaman