Hotel Slavonija – vrh slavonskog turizma

HOTEL SLAVONIJA * * *  nakon višegodišnje obnove vratio se u vrh slavonskog turizma i najavljuje nova milijunska ulaganja   

Kultno gradsko mjesto i simbol grada Vinkovaca je Hotel Slavonija. 16.01.2018. kategoriziran je od strane Ministarstva turizma kategorijom hotel tri zvjezdice,  što je maksimalna kategorija sukladno elementu površine soba. Opremanje hotela vođeno je politikom najbolje kvalitete, stoga hotel u velikom broju segmenata pruža viši standard od kategorije tri zvjezdice, a slavonski buffet doručak s hranom domaćih OPG-a gosti ocjenjuju najboljim u Hrvatskoj.

Hotel Slavonija arheološko je nalazište kalendara Orion kojeg je prof. Aleksandar Durman 1978. godine pronašao u arheološkim iskapanjima prilikom gradnje hotela.

Slavno i statusno mjesto svih gradskih poslovno-diplomatskih i društvenih događanja poslije rata uz manjak održavanja doživjelo je silaznu putanju poslovanja. Vinkovačka firma GEM d.o.o. koja u vlasništvu ima i hotel Gem pod upravom Ivana Cvitkovića (prvi privatni hotel u Vukovarsko-srijemskoj županiji),  2011. godine kupila je zapušteni hotel Slavonija, u  fazi kad je izgubio kategoriju hotela.

Hotel Slavonija sastoji se od hotelske zgrade i hotelske depadanse. Kapacitet hotela je 89 soba, a hotelska depadansa ima 19 višekrevetnih soba, sveukupni hotelski kapacitet je 240 kreveta. Obnovljen je  i proširen kongresni centar koji se sastoji od 5 dvorana s pratećim sadržajima: dvorana 240 mjesta, dvorana 100 mjesta, dvorana 70 mjesta, dvorana 40 mjesta, party dvorana, kongresnu recepciju, urede za organizatore, prostor za izlagače i sponzore;  svečanu dvoranu za svadbe i bankete 250 mjesta, restoran i lounge bar, suvenirnicu.

U periodu 2011.-2017. hotel je strateški i temeljito obnavljan od podruma do krovišta, zamijenjene su elektroinstalacije, vodo instalacije, postavljen je novi klimatizacijski sustav, sa zidova su skinute razne oplate, stavljena nova stolarija, kupaonice su generalno obnovljene novim instalacijama, pločicama i sanitarijama, sobe namještene novim krevetima i wellness medicinskim antialergijskim madracima, LCD TV 81 cm, minibarovima, obnovljena su stubišta, recepcija, holovi, garderobe, sanitarije za goste, kuhinja, skladišta, kongresna dvorana, restoran  i ostali prateći sadržaji. Sama obnova hotela Slavonija do sada je stajala cca 16.000.000,00 kn, financirana je vlastitim sredstvima, za obnovu su odabirani lokalni dobavljači i izvođači, te su upotrebljavani najkvalitetniji hrvatski proizvodi i materijali za sve što se moglo.

GEM d.o.o. nastavlja lijepu hotelsko-turističku i najavljuje nova milijunska ulaganja u hotel Slavonija i hotel Gem : „ Trenutno smo u fazi izrade idejnog rješenja dogradnje novog bloka hotela Slavonija koji će na cca 4.200 m2 prostora sadržavati 30-40 novih soba kategorije 4*, novi kongresni centar kapaciteta cca 400 mjesta sa najsuvremenijom kongresnom infrastrukturom u regiji, te planiramo od sadržaja dodati i wellness centar. Hotel Gem je u odličnoj radnoj kondiciji kao poslovni hotel, dopunjen sportsko-rekreativnim sadržajima: dva zemljana tenis terena, zatvorena tenis dvorana, fitness room, parna kupelj, sala za sastanke, sala za stolni tenis i pikado, a planovi proširenja kapaciteta Gema također su aktivni.

Ciljna skupina i core business poslovanja hotela Slavonija je MICE turizam.  U 2017. odradili smo niz uspješnih kongresa, konferencija i seminara. Ljudi su uspjeh hotela i svjesni da su nam radnici najvažniji oformili smo profesionalni hotelski tim koji može odgovoriti izazovima MICE turizma, a direktorica hotela Kristina Dukanović nositelj je CCMEP certifikata (Certified Croatian Meetings and Events Professional) pri HUPKT-u (Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma).  Ponosni smo na odlične timove naših hotela i činjenicu da nas najbolji radnici izabiru za poslodavca. Kontinuirano ćemo ulagati u edukacije  i stvarati stimulativne uvjete rada i profesionalnog razvoja.

Lokalno želimo Vinkovcima ponuditi najbolje mjesto za druženja, obiteljske svečanosti, diplomatske i poslovne skupove, podizati domaću gastro ponudu i razvijati lifestyle evente.

Želimo Vinkovce pretvoriti u regionalnog lidera MICE turizma sa slavonskim potpisom, nacionalno pozicionirati kao atraktivnu MICE destinaciju, kvalitetno, autohtono i prepoznatljivo raditi 365 dana godišnje. Konkurentsku prednost nalazimo u količini postojećih smještajnih kapaciteta i prometnoj povezanosti. Sinergijom kapaciteta hotela Slavonija i Gem nudimo smještaj za 350 osoba, uz ostale hotele u gradu s malom međusobnom udaljenošću, možemo tržištu već sada ponuditi kvalitetan smještaj za više od 600 osoba.

Očekujemo snažnu potporu turističkim investicijama u Slavoniji od strane Ministarstva turizma, HTZ-a, Županije Vukovarsko-srijemske, Grada Vinkovaca, TZ Vukovarsko-srijemske županije, TZ grada Vinkovaca i razvojnih agencija županije i grada. Očekujemo da se TZ grada Vinkovaca uz potporu TZ županije preoblikuje u pravu destinacijsku menadžment kompaniju i pozicionira Vinkovce na nacionalnom i vanjskom turističkom tržištu. Lokalni investitori postoje, ali su potpore poduzetnicima u Slavoniji deklarativne, nedovoljne i ne stimulirajuće.“

PR