Poljski proizvođač elektroničkih prevoditelja ulazi na hrvatsko tržište

Vasco Electronics, europski tržišni lider u proizvodnji elektroničkih uređaja za prevođenje, pokreće prodaju u Hrvatskoj. Poljski proizvođač potrošačke elektronike već je prisutan na 17 europskih tržišta, kao i u Kini, Japanu i SAD-u.

Glavni proizvod koji Vasco nudi su elektronički glasovni prevoditelji, mobilni uređaji koji prevode govor, tekst i fotografije na više od 100 jezika u stvarnom vremenu. Zahvaljujući tim funkcionalnostima uz Vasco možete komunicirati s gotovo 90% svjetske populacije.

Veliki potencijal Hrvatske

Poljski proizvođač odlučio je pokrenuti prodaju u Hrvatskoj prvenstveno zbog golemog turističkog potencijala zemlje. Jadranska obala jedno je od najboljih odredišta za odmor u Europi. Samo prošle godine posjetilo ju je gotovo 19 milijuna ljudi, najviše iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Poljske. Očekuje se još veći turistički promet u nadolazećoj sezoni ulaskom Hrvatske u Schengensku zonu.

  • Mnogi naši korisnici iz Njemačke, Poljske, Mađarske, Češke i Slovenije već  koriste Vasco prevoditelje kada odlaze na godišnji odmor u Hrvatsku. Očekujemo da će i sami Hrvati možda trebati podršku u komunikaciji s gostima raznih nacionalnosti ili kada i sami odlaze na odmor u inozemstvo, objašnjava Fernando Santonja, regionalni direktor u Vascu.
  • Naš praktični prevoditelj ne pomaže samo na putovanjima, već i u profesionalnom smislu, odnosno prilikom zapošljavanja djelatnika iz inozemstva  kao i odlazaka naših državljana na radna mjesta u inozemstvu. Gdje god postoji jezična barijera kao i potreba za međusobnim razumijevanjem, korisno je imati Vasco. Vasco prevoditelje koriste, između ostalih, medicinske službe, uredi javnih uprava i sveučilišta uz sve veći broj studenata i suradnika iz različitih zemalja”, dodaje Ivana Mijatović, zastupnica Vasca za Republiku Hrvatsku.

Europska kvaliteta

Vasco je jedini europski proizvođač potrošačke elektronike koji nudi uređaje u segmentu govornih prevoditelja. Tvrtka je pronašla nišu u kojoj se uspješno natječe s najjačim azijskim proizvođačima. Prednost Vasca je besplatan i neograničen internet za prijevode, koji funkcionira u gotovo 200 zemalja. Osim toga, proizvođač nudi najvišu dostupnu kvalitetu prijevoda. To je omogućeno korištenjem 10 prevoditeljskih mehanizama i algoritma temeljenog na umjetnoj inteligenciji koji odabire najbolji prijevodni mehanizam za odabrani jezični par.

Uređaji tvrtke nagrađivani su na velikim međunarodnim natjecanjima za dizajn i potrošačku elektroniku, kao što su Red Dot Design Award, New York Product Design Award, Good Design Award i Global Mobile Awards – GLOMO.

Gdje se mogu kupiti Vasco prevoditelji?

Vasco prevoditelje možete kupiti putem web stranice proizvođača:

www.vasco-translator.hr.

————————

O Vasco Electronicsu

Vasco se bavi projektiranjem, programiranjem i proizvodnjom elektroničkih prevoditelja. Uređaje koriste pojedinci, kao i tvrtke, uredi, službe i medicinske ustanove. Tvrtka je osnovana 2008. godine na inicijativu Macieja Góralskog, kojeg je na stvaranje prevoditelja inspiriralo osobno iskustvo učenja stranih jezika, putovanja i rada u bolničkoj hitnoj službi. Vasco je trenutno lider u prodaji elektroničkih prevoditelja u Europi. Također intenzivira prodajne napore na američkom i azijskom tržištu. U 2022. tvrtka je prodala 75.000 uređaja, 50% više nego prethodne godine, i ostvarila promet od 85 milijuna PLN.

VASCO