Putovanje kroz vrijeme je moguće uz Zagreb Time Travel

Zagreb Time Travel je prva digitalna zagrebačka turistička tura koja ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Posjetitelji tijekom ture svjedoče isprepletanju prošlosti i sadašnjosti grada uz pomoć tableta koji postaje njihov “Vremeplov”. Upravo on omogućuje turistu da putem „digitalnog prozora“ zaviri u prošlost i vidi inače nevidljive urbane legende i povijesne događaje.

Gemifikacija je budućnost koju su prepoznale najveće svjetske kompanije, pa i tim Zagreb Time Travela. Turisti će u sklopu ove aplikacije sakupljati bodove rješavajući povijesne pitalice i zanimljive zagonetke učeći pritom o gradu kroz igru. Vodiči kroz grad u prvoj turi su poznate žene iz povijesti Zagreba (Manda, gđa Šenoa, kumica Barica, vještica Barica Cindek, književnica Marija Jurić Zagorka, književni lik Dora Krupićeva, Crna Kraljica itd.). Također, na turi ćete saznati brojne zanimljive činjenice o gradu te snimiti atraktivne fotografije s povijesnim likovima i jedinstvenim zagrebačkim pozadinama koje možete dijeliti na svojim društvenim mrežama te tako postati promotori našega grada.

“Ovim se projektom želi pokazati kako se i u Hrvatskoj kreativnošću, predanim radom i trudom može uspjeti te da treba vjerovati u svoje snove i uspjeh neće izostati.” – poručuje idejna začetnica Zagreb Time Travela Kata Barišić, uspješna dugogodišnja poduzetnica i vlasnica web shopa PokloniMe.

Projekt je 2016. godine osvojio nagradu u sklopu Startup Factory Zagreb, a prepoznat je i sufinanciran i od strane Turističke zajednice grada Zagreba. Također, osvojio je prvu nagradu u kategoriji “Poduzetništvo” u sklopu natječaja #MojZabaStart2017, kao i nagradu javnosti koja nas je posebno razveselila.

“Nakon Zagreba planiramo osmisliti rute za ostale hrvatske i svjetske gradove.” – zaključuje Kata Barišić.

Aplikacija Zagreb Time Travel nalazi se na tabletu te će se u sklopu mobilne aplikacije nuditi popusti i preporuke za muzeje, hostele, ugostiteljske objekte i slično. Prva tura je dostupna na hrvatskome i engleskome jeziku te se može rezervirati na www.zagrebtimetravel.com po cijeni od 30Eura za do 3 osobe. Pozivamo vas na Zagreb Time Travel putovanje u prošlost i nadamo da se vidimo uskoro na turi u budućnosti.

PR